נגישות
נגישות

שרירן בהריון

דיון מתוך פורום  שרירני רחם - מיומות

01/12/2014 | 03:36 | מאת: אחת

שלום אני בהריון ראשון בגיל מבוגר. תאומים. יש לי שרירן שהיה בגודל 6.5 וכרגע גדל ל8 ס"מ. סב סרוטי בקיר אחורי תחתון שמאלי. רופא אחד כתב שהוא תוך דופני וכל השאר כתבו סבסרוטי. יש פער בגדלים של העובירם וגם הבטא עולה אבל לא בקצב הקודם. הבנתי שהכל בגדר התקין אבל וזה אבל חשוב, לא מתייחסים למיומה! אני רוצה לדעת ממך האם ייתכן בשלב הזה הפרעה לרימת הדם ועקב כך הפרעה לגדילת עובר? ואם כן האם הפתרון הוא מדלל דם או אחר? אף רופא עוד לא ראה אץ הא. סאונד כי התור להריון בסיכון הוא רק בעוד שבועיים וחצי, תור ראשון ורופא הנשים שלי לא מבין הרבה במיומות וכו'. אניא שמח לתשובה ישירה לגבי - האם אני מדמיינת או שתיתכן הפרעה בזירמתה דם בייחוד שיש לי ותמיד היו לי כאבים באזור המיומה ואגן שמאל, והם חזרו דווקא עכשיו. ושנית כמה מהר לראות רופא או שזה יכול לחכות לתור שנקבע? תודה רבה!

לקריאה נוספת והעמקה

שאלתך אכן מצדיקה מספר הבהרות: א. אין סתירה בין כל תוצאות בדיקות האולטרהסאוד שאת מצטטת. סובסרוטי, משמעותו, שחלק מהשרירן בולט לכוון הדופן החיצוני של הרחם, אבל בכל מקרה, חלקו, מצוי בדופן הרחם, ומשעות הדבר תוך דופני/סובסרוטי. בשורה התחתונה של הגדרת המיקום משמעות הדברים שהשרירן פונה לחלק הרחם הפונה לכוון אברי הבטן ולא לכוון הדופן הפנימי של הרחם, הרירית. אין לך אפשרות בחירה, אבל אם הייתה, בהקשר של הריון, עדיף המיקום שיש לך. ב. לגבי הכאבים: אכן, כאבים כגון אלה שאת מתארת אםיניים לשרירן בהריון. יש אמנם סוגים שונים של כאבים במהלך הריון וקשה להבחין בין מקור כאב זה או אחר, אבל רופא/ה מיומן/ת יכולים להבחין, הגם שהטיפול לא יהיה הרבה שונה. ג. לא ניתן לאמר בוודאות אם יש קשר בין הבדלי גודל העוברים לשרירנים. כללית זה נראה לי ללא קשר לשרירנים. ד. מדללי דם אינם הטיפול למצבים כגון אלה והשימוש בהם, במהלך הריון בר סיכון, צריך להיות עי שיקול דעת של מומחה/ית בהריון בר סיכון, וללא קשר לשרירנים. ה. העובדה שהשרירן גדל בהריון אינה מפתיעה. זה בדיוק מה שקורה לשרירנים בהריון בעקבות שפע אספקת דם לרחם, ורמות הורמונים גבוהות. נכון להיות כאמור במעקב הריוני, טוב ולהערך נכון לקראת ההמשך והלידה. ו. לסיכום: ברשותך, תיקון קל לשאלתך. מה שחשוב עכשיו זה לא בעיקר העוברים אלא בעיקר האימא שלהם. בלי אמא בריאה אין ילדים בריאים, ועוד, שרירנים אינם גורמים לפגיעה בעוברים כל עוד נערכים נכון גם לקראת לידה המתאימה גם למצב השרירנים וגם למצב העוברים. בהצלחה. פרופ יונה תדיר

02/12/2014 | 19:56 | מאת: אחת

שלום פרופסור תדיר תודה רבה על ההסבר הממצה. רק הסבר כזה מצליח ליישב את הדעת, אתה גם צודק באמה אחוזים שהבריאות שלי חשובה להצלחת ההיריון לקחתי לתשומת לבי. כתבת פה ובהזדמנויות אחרות שחשוב בהריון להקפיד לבדוק מה נובע מהמיומה ומה לא ולהערך ללידה. לגבי הלידה אני מניחה שהריון בסיכון יודעים להתנהל מול זה היטב. אבל לגבי הפרעה באספקת הדם, אני מוטרדת כי זו לא ההתמחותש להם. מה שמוזר ה שעד שבוע שש וקצת לא היו לי כלל כאבי מיומה ולא הקרנה, כן כאבים אחרים ברחם שמתאימים להריון, צמא מוגבר ועוד. רק השבוע גם הצמא המוגבר הפסיק ולהפתעתי כאבי המיומה התחדשו כמו לפני ההריון, כולל הדקירות באזור, והכאבים בגב התחתון ובאגן. זה מטריד אותי כאילו שמשהו קורה. וזה מוזר כי הכאבים אמורים היו לגדול כשיש זרימת דם מוגברת לא? בתקופה של הצמא ההיסטרי, ועכשיו כשהכל נרגע.. וגם יש פער ביןה עובירם של 15%. בקיצור הכל באוויר, מה שחשוב זה בשורה התחתונה, אני רוצה לוודא שאין פגיעה של המיומה בהריון בשלב הזה ובהמשך. מי הגורם שאמור לספק זאת? הריון בסיכון בוודאות לא מומחים בזה. אני מבינה מדבריך שהבליטה שלה לחלל הבטן ולא לחלל הרחם טובה יותר מהבחינה הזו אבל היא עדיין לא שוללת אפשרות של פגיעה בהריון. לכן אודה על הכוונה לאיזה גורם לפנות ומה הסימנים לפגיעה כזו? הכאבים אל מטרידים אותי, רק הבריאות. זה הריון יקר כך שאין מילים להסביר כמה והמיומה הגדולה הכאיבה ומתחה ויצרה הרבה עניינים עוד קודם לו. אני חייבת לדעת במהלך ההריון שהיא לא פוגעת במשהו. שאלה אחרונה , אם לא מדללי דם, מה הפתרון לבעיית אספקת דם בגלל מיומה? תודה גדולה!

מנהל פורום שרירני רחם - מיומות