שרירן והריון

דיון מתוך פורום  שרירני רחם - מיומות

06/10/2014 | 01:49 | מאת: דניאלה

היי בת 38 בעלת רזרבה שחלתית נמוכה מאוד ללא ילדים. עומדת לפני הפרייה ראשונה. אחרי חצי שנ של יחסים מתוזמנים עם הורמונים והזרעה. יש לי שרירן בקוטר 7 סמ סב סרוטי דופן שמאלי אחורי תחתון שלא גדל כמעט בכלל כבר חמש שנים אבל כואב. כואב בבדיקה פנימית, וכנראה שלוחץ או מותח את שחלה שמאלית . הכאבים הם כאבים כרוניים עם הקרנה לאגן ולרגל. מנגד אף רופא לא אומר בוודאותש הכאב מזה. יש לי גם בעיה בחוליה תחתונה, בלט וייתכן שגם זה גורם לכך. אין לי זמן בגלל הרזרבה הנמוכה וכל חודש יקר. אני חוששת לא רק מהריון במצב כזה (הרחם כאוב כולו באזור השרירן ושחלה שמאלית כואבת כמו כוויה, כאב חזק עצבי). אני חוששת גם מטיפולי ההפריה, המדקירה של השחלה להוצאת ביציות וכמובן ההורמונים. חל קמהרופאים אומרים לנתח ומהר וחלק אומרים לא לגעת כי לא אוכל להרות כמה חודשים לאחר מכן בין 3 לחצי שנה ואין לי זמן. מה גם שאני עלולה לסבול מזיהומים, הידבקויות ומצמיחה נוספת של המיומה. מה עושים במצב כזה? האם אפשר לעבור הריון כך? תודה רבה.

אין זה מקרה שחלק אומרים לנתח וחלק אומרים לא לנתח מהסיבות בהן נקבת. לא ברור לי על סמך מה את מציינת את הרזרבה השחלתית הנמוכה? האם על סמך תגובה לטיפולים הורמונליים? מספר ביציות, או לפי בדיקות אחרות? על בסיס התאור שציינת לא ניתן לדעת עד כמה מיקום השרירן תורם לפגיעה בפוריות הטבעית, דחיקת השחלה מהחצוצרה? את גם מתייחסת בבטחון מלא לכך שהשחלה השמאלית כואבת כמו כוויה. מאין הבטחון שזה מהשחלה?? לסכום, בין הדילמה הזו לאחרת חסרים פרטים על מנת שניתן יהיה לגבש דעה נוספת אשר בכל מקרה לא תהיה נחרצת, כי כאמור, ההחלטה אינה חדה ולכן הדעות השונות. פרופ יונה תדיר

מנהל פורום שרירני רחם - מיומות