שלופ פרופ'

דיון מתוך פורום  שרירני רחם - מיומות

18/01/2014 | 17:28 | מאת: אורחת

הי, בחודש דצמבר קיבלתי מחזור כרגיל שהוא אצלי כל 28 יום למשך 5 ימים. ( לא נוטלת גלולות). אבל לאחריו הופיע לי דימום בין וסתי למשך 28 יום נוספים עד המחזור הבא. הדימום היה רירי וביום הראשון הרגשתי ממש לחץ בבטן התחתונה, חולשה וסחרחורת הגעתי מיד לרופא והנ"ל שלח אותי לספירת דם ואולטרסאונד. יש לציין שהרגשתי חולשה במשך החודש והייתי חיוורת בדיקת הדם הראתה אנמיה על רקע ברזל וכעת אני נוטלת כדורים. בדיקת אולטרסאונד הראתה על ממצא אקוגני בגודל 2 ס"מ באזור רירית הרחם / צוואר הרחם. הרופא החליט שעליי לחזור לרופאת במשפחה בחשד לתלסמיה למרות שאני הוספתי על דעת עצמי בדיקת דם לברזל ובלוטת תריס שבהחלט יכולה לתת יותר אניפורמציה אבל הוא היה עצבני ולא כל כך הקשיב לי. רופאת המשפ' שללה תלסמיה. כמו כן אמר לי כלום לגבי בדיקת אולטרסאונד רק נתן בדיקה חוזרת שתערך מחר. ולא שאל על הדימומים או על הרגשתי. יש לציין שבמחזור השני היה דימום מאוד רב אבל רק יומיים ואני בכלל לא יודעת אם זה מחזור. יש לציין שאחרי המחזור הנ"ל אין יותר דימומים ואני גם מרגישה כבר חזקה. אני משערת על דעת עצמי שכנראה מדובר בשרירין ורציתי רק לשאול בהנחה שלא יהיו לי דימומים בין וסתיים וגודל השרירן קטן2 ס"מ יש מקום לטיפול? ואם כן איזה?- שמעתי שתרופות יכולות להקטינו עוד יותר. אני בת 37 ללא ילדים. דבר נוסף וסליחה שאני כותבת אבל אני לא רוצה לחזור לטיפול אצל אותו רופא ואני תקועה איתו כעת 3 חודשים. האם היסטרוסקופיה אבחנתית מבצע כל גניקולוג או שגם ככה עליי יהיה לפנות למומחה? תודה רבה

גודל השרירן, אם זה שרירן, חשוב. אבל מיקומו חשוב לא פחות לצורך החלטה על כוון הטיפול. יש לבצע תחילה בדיקת אולטרהסאונד טובה (במכון אולטרהסאונד גינקולוגי של הקופה) ואז להחליט אם יש צורך לבצע גם היסטרוסקופיה אבחנתית. אנו בעידן של רפואה מדוייקת ולא של ספקולציות, כגון, מה יהיה אם... בהצלחה, פרופ תדיר

מנהל פורום שרירני רחם - מיומות