שרירן ברחם

דיון מתוך פורום  שרירני רחם - מיומות

02/01/2014 | 10:35 | מאת: אלונה

אני בת 44, יש לי שרירן ברחם, דופן אחורי, בגודל 53 מ"מ (לפני 3 שנים היה כ-33 מ"מ). אין לי כאבים או דימומים. מחזורים סדירים. אם כי קצת לחץ על שלפוחית השתן בלילה. הרופא שלי המליץ לי על המתנה ומעקב ואף הזכיר נושא של כריתת רחם, כי זה ניתוח קל יותר... שאלותי: 1. האם לא מומלץ לנתח כעת בצורה הפלרוסקופית (זו השיטה המתאימה במקרה שלי) ולהוציא את השרירן? 2. מה סיכויים לגדילה של שרירן לאחר הוצאתו? 3. האם המתנה, כפי שהציע הרופא, לא תגביר סיכויים לכריתת רחם בעתיד? 4.מאיזה גודל של שרירן רצוי לא לנתח בשיטה הלפרוסקופית? 5. האם יש סיכוי ששרירן יפסיק לגדול בגיל שלי? 6. מה הסיכונים שיש בגדילה של שרירן? תודה מראש

שאלותיך מצויינות, אחת לאחת, וקצת קשה לענות על כולן כראוי במסגרת קצרה זו. אשתדל: 1. לפרוסקופיה: אכן, גישה מצויינת (ארש לא כל המנתחים מיומנים בה) אל אינה מתאימה לכל שרירן. לא רק הגודל אתא גם המיקום קובע. 2. הסיכוי להישנות מיומה קיים, אך פחות בגילך. 3. המתנה עלולה אכן להוביל לצורך בכריתת הרחם. 4. כאמור בסעיף מס 1, לא רק הגודל קודע, (וכאן זה אמיתי :-) 5. שרירן ימשיך לגדול עד הגיעך לגיל המעבר. 6. סיכוני גדילת מיומה היא ממאירות (סרקומה) אך סיכוי זה קטן. האם כן או לא? אלה שיקולים קליניים מקווה שסייעתי לך. בהצלחה, פרופ' יונה תדיר

מנהל פורום שרירני רחם - מיומות