האם מיומות יכולות להחשב כאנדומטריוזיס?

דיון מתוך פורום  שרירני רחם - מיומות

24/11/2013 | 19:27 | מאת: הדר

שלום, שנים אני סובלת מכאבים בצדו הימני של הבטן התחתונה. לפני שנה התגלתה לי ציסטה קטנה על השחלה והרופאה שלי שלחה אותי לבדיקות בחשד לאנדומטריוזיס. בבדיקות אולטרסאונד שעשיתי לאחרונה התגלתה ציסטה נוספת בצד שמאל של הבטן התחתונה קרוב לרחם. כל הרופאים שעברתי אצלם דיברו על חשד לאנדומטריוזיס ואף לא פעם הזכירו את האפשרות שאלו הן מיומות. למרות שהתסמינים הפיזיולוגיים דומים מאוד. השאלה שלי היא מה ההבדל בין מיומות לאנדומטריוזיס? איך מגלים מאיזו מהמחלות אני סובלת? והאם הטיפול החדשני במיומות באמצאות אולטרסאונד מתאים גם לאנדומטריוזיס? תודה.

בעידן של היום אין כל מקום לבלבל בין שרירנים (ברחם), ציסטות (בשחלות) ואנדומטריוזיס (באגן). בדיקת אולטרהסאונד אחד, וטובה, תעשה את האבחנה. אנדומטריוזיס היא המחלה היחידה מכל השלוש שדורשת כלי אבחון נוספים, כגון סיפור קליני מתאים, בדיקה גופנית מתאימה, ולעיתים גם לפרוסקופיה אבחוניתו/או טיפולית. הדברים כיום ברורים וניתנים לאבחון, והטיפולים שונים לחלוטין. אשר לטיפול אותו את מגדירה כ "חדשני" ואשר תוצאותיו שנויות במחלוקת בין המומחים, מיועד לשרירני רחם, מאד "מסויימים". ההתאמה מחייבת בדיקת MRI וכאמור, כדאי להוועץ לגביה עם מומחים בתחום. פרופ' תדיר

מנהל פורום שרירני רחם - מיומות