נגישות
נגישות

שרירן ברחם-צריך ניתוח?אופציה אחרת?

דיון מתוך פורום  שרירני רחם - מיומות

18/07/2019 | 09:42 | מאת: אפרת טוב

עשיתי בדיקת m.r.i לגלות האם דימום רקטלי בזמן מחזור הוא בגלל אנדומטריוזיס. אלו הממצאים: סיבת ההפניה: דיסמנוריאה ודמם רקטלי. בשאלה של אנדומטריוזיס. טכניקה: בוצע במכשיר 3 טסלה. בוצעו סדרות T2 ,T1 בשלושה מנחים כולל דיכוי שומן ודיפוזיה, לפני ואחרי הזרקת דותרם kg/ml 2.0. אין בידי בדיקה להשואה. ממצאים: רחם כיפוף קדמי, בגודל תקין. שרירן זעיר אינטרא-מורלי, ללא אדנומיוזיס חד משמעי. שחלות ללא ממצא חריג. עיבוי קל של הליגמנט האוטרו-סקרלי משמאל. לא הודגם ממצא חשוד לאנדומטריוזיס אגני עמוק. שלפוחית שתן כמעט ריקה. ללא לימפאדנופתיה אגנית. ללא נוזל חופשי בכמות חריגה באגן. ללא ממצא גרמי מוקדי חשוד. לסיכום: עיבוי קל של הליגמנט האוטרו-סקרלי משמאל. האם יש משמעות לשרירן כזה?צריך ניתוח?בת 33 אחרי 3 לידות דיי צמודות

לקריאה נוספת והעמקה

ראשית, אין מענה לשאלה על אנדומטריוזיס כמקור הדימום. שרירן ״זעיר״ (מה זה זעיר?) אינו מחייב בד״כ ניתוח, אבל יש להגדיר בבדיקת אולטרהסאונד מה מיקומו? בין היתר לצורך מעקב עתידי. ועם כל זה יחד יש להמשיך בירור כדי להגיע למענה לשאלתך המקורית.

מנהל פורום שרירני רחם - מיומות