הסרת רחם מוגדל עם שרירנים

דיון מתוך פורום  שרירני רחם - מיומות

24/02/2013 | 00:11 | מאת: יניב

פרופ' תדיר שלום, אמי בת ה- 66 צריכה לעבור בקרוב פרוצדורה כירורגית להסרת הרחם בשל המצאות פוליפים וכן את הסרת השלחות בשל היסטוריה משפחתית של סרטן שחלות. בדיקות המעבדה מלפני 3 חודשים העלו כי אין ממצאים סרטניים. אמי עברה לפני 12 שנים הסרה של בלוטת התריס בשל סרטן. מטופלת בתרופות ללחץ דם. מידות הרחם: 61 מ"מ 119 מ"מ. עובי הרירית 5 מ"מ. הרחב מוגדל עקב שרירנים. אנו מתלבטים בין ניתוח על ידי חיתוך הבטן לבין הסרת הרחם בשיטה הלפרוסקופית. על סמך ניסיון העבר שלה, היא חוששת מהחלמה איטית במיוחד מהניתוח וכן מאפקט ומסיכוני ההדרמה הכללית. בידינו חוות דעת משני מנתחים בכירים, שכל אחד מצדד בשיטה אחרת. המצדד בשיטה של חיתוך הבטן, טוען כי גודלו של הרחם גבולי מדי וכי יש חשש שבעת הסרתו הפוליפים חלילה עלולים להתפזר ובמידה והם סרטניים/ממאירים, יהיה מסובך לנקותם. על אף שבדיקה הראתה כי אין סרטן, לטענתו "עד שלא פותחים לא יודעים". בהתחשב בנתונים האישיים ובגודל הרחם, מהי השיטה העדיפה ביותר ואם אפשר, כזו שגם יכולה להפחית את הסיכונים לדימומים, זיהומים, פגיעה באיברים שכנים וסיבוכים מאוחרים יותר יכולים (הטלת שתן, חולשת שרירי רצפת האגן והידבקויות באגן). האם ישנם מנתחים המתמחים בשתי השיטות ומבצעים את 2 סוגי הניתוח ? תודה רבה

שאלותיך טובות והן מכילות מספר תת שאלות אשר לא על כולן ניתן להשיב בדרך זו. מהסוף להתחלה: 1. אכן, יש מידה רבה של סובייקטיביות בהמלצות אלה. סובייקטיביות מצד הרופא/ה הממליץ. כל רופא המבצע את השיטה הלפרוסקופית יודע לבצע גם בשיטה הרגילה (בבטן פתוחה) , אך לא כל מי שיודע בבטן פתוחה יודע גם לבצע בלפרוסקופיה. זו מיומנות שונה המוכרת רק לחלק מהרופאים/ות. 2. מעבר לכך, ההחלטה אם לבחור בשיטה זו או זו תלויה גם בגורמים אובייקטיביים, כגון גודל הרחם יחסית למימדי הגוף האחרים, ניתוחי בטן בעבר, או מצב בריאותי כללי. 3. הצורך בניתוח שונה בין עניין הפוליפים לבין סיכון סרטן השחלות. סביר להניח שאין בידיך פרטים על בדיקה גנטית להגדרת הסיכון (BRCA ) לכל אלה חשיבות הן באשר לצורך בניתוח וה באשר להחלטה אם יש להוציא גם את הרחם או רק את השחלות, כי רק בהן יש סיכון משפחתי כמתואר על ידך. פרופ יונה תדיר

מנהל פורום שרירני רחם - מיומות