שאלות אחרי היסטרוסקופיה

דיון מתוך פורום  שרירני רחם - מיומות

19/10/2017 | 06:02 | מאת: רונה

שלום רב. בת 55. 7 לידות אל וסת כשנה וחצי. . במהלך השנים כריתת פוליפ ברחם, אבלציה שלא צלחה דימומים כבדים,כאב,רחם שרירני מוגדל . לפני כשנתיים תור לכריתת רחם מלאה. חלה הטבה משמעותית מאד עם הפסקת המחזור. לאחרונה דימומים קלים מלווים בכאב, בבדיקת us ממצא 34*17 מ"מ ללא זרימות דם. שלא נצפה כמה חודשים לפני. בהיסטרוסקופיה ניתוחית: רירית אטרופית, בקיר ימני קדמי ממצא בגודל 3 ס"מ. נראה שרירן tipe 1. בוצעה כריתת שרירן. נשלח לפתלוגיה. שאלתי :בהיעדר ווסת האם אפשרית צמיחת שרירן מהירה . האם קיים חשד לממאירות של השרירן? האם כדאי לשקול מחדש כריתת רחם מלאה? תודה.

חלק מהפרטים שאת מספקת חלקיים ואינם מאפשרים תמונה מלאה שתסייע בקבלת החלטה מושכלת. לדוגמא: ״רחם שרירני מוגדל״ אינו אומר דבר. צריך גם להבין שדימומים כחצי שנה לאחר הפסקת הווסת גם הם לא בהכרח מטרידים, מאחר ובמהלך השנה הראשונה לאחר הפסקת הווסת יש תופעות כאלה, בלי או עם ממצא פתולוגי. ״ממצא בקיר ימני״ גם כן אינו אומר דבר. המילה ״ממצא״ יכולה להתייחס לתופעות שונות, ולכן לא ניתן לתת המלצה מה נכון מעשות על בסיס מידע חלקי. ״צמיחת שרירן מהירה״ בהעדר ווסת אכן יכולה להיות בעייתית, אבל לא ניתן להבין מתאור זה מה זה אומר ״מהירה״, ובאיזה פרק זמן. שהרי הווסת לא הופיעה רק חצי שנה. ולכן, לצערי, על בסיס מידע זה לא אוכל לסייע. יש צורך להשלים פרטים. פרופ, יונה תדיר

מנהל פורום שרירני רחם - מיומות