טיפול בשרירנים באמצעות איסמיה

דיון מתוך פורום  שרירני רחם - מיומות

23/08/2017 | 19:42 | מאת: אביגיל

שלום, לפני חודשיים וחצי נבדקתי ונמצא כי יש לי שני שרירנים גדולים, אחד ברחם בגודל 5 ס"מ ואחד חיצוני לרחם בגודל 12 ס"מ. הרופא רצה לנתח אולם לאחר דופלר העדיף קודם לתת כדורי איסמיה ל -3 חודשים. אני לוקחת את הכדורים כבר חודש וחצי והבטן שלי גדלה פי כמה ממה שהייתה כשהתגלו השרירנים ואני נראית בחודש חמישי להיריון. שאלתי את הרופא והוא אמר שזה נורמלי והגדילה נוצרת משטפי דם במיומה בגלל עצירת אספקת הדם אליה באמצעות התרופה. האם תופעה זו נורמלית ואמורה לחלוף בנקודת זמן מסויימת במהלך הטיפול או רק לאחר הפסקת הטיפול וקבלת הוסת? כמובן שמעבר לצד האסתטי יש לחץ על השלפוחית ועל מערכת העיכול. אשמח אם תוכל לפרט לאלו תסמינים נוספים עליי לצפות כי חוץ מגדילת הבטן כל השאר בסדר. תודה רבה

את הדבר החשוב ביותר לצורך מענה סביר לא ציינת. בת כמה את? ומה (אם בכלל) תכניות הילודה שלך? לדעתי אין קשר בין התאור שאת מתארת על הבטן, לבין הטיפול התרופתי. אסמיה, אם את מתאימה לה בהתוויות (כאן נכנס לשיקול הגיל, והאם יש דימומים?) אמורה לכווץ את השרירנים. מדוע את מרגישה כך (בטן? כמו הריון?) זו שאלה אחרת שאינה יכולה להבחן כאן. לא מדובר רק באסתטיקה. בשרירני בגודל זה יש גם שיקולים רפואיים, של לחץ על איברים, כגון שלפוחית שתן, ואיכות חיים. פרופ׳ יונה תדיר

24/08/2017 | 06:09 | מאת: אביגיל

אני בת 41 ללא ילדים, אני משאירה לי את האופציה להביא ילד. לא היו לי כאבי בטן או דימומים קיצוניים במחזור לפני גילוי השרירנים ולא תסימינים חריגים אחרים ולכן לדעתי הם התגלו מאוחר ובגודל גדול. לפני שנתיים היה לי שרירן קטן בתוך הרחם בגודל 1 ס"מ והסרתי אותו כי חשבתי להיכנס להיריון. מה יכולה להיות הסיבה לגדילה של הבטן שנוצרה רק אחרי נטילת האיסמיה?

אין ספק שתשובותיך אלה נותנות מימד שונה לחלוטין לשאלתם המקורית. בעיה נוספת בתקשורת זו, בעידן רפואת ״דור הפייסבוק״ בו מקבלים החלטות הרות גורל על בסיס מידע חלקי, ולפעמים שגוי, הוא הגדרות מיקום שרירני הרחם. שרירן בתוך הרחם, או מחוץ לרחם, אינן הגדרות רפואיות ויש להן חשיבות רבה גם לגבי החלטה על טיפול וגם לגבי הקשר לפוריות. בכל מקרה, ובקווים כלליים, לאישה בת 41 ללא ילדים, עם ״אופציה״, מה שאת צריכה זה ניתוח, זהיר, לתיקון מצב הרחם ושימור פוריות. שרירנים בגודל שאת מתארת, וללא קשר לתיאורים האסתטיים של מראה או גודל הבטן (אותם תיארת בשאלתך הראשונה) את צריכה ניתוח. האם בגישה זעיר פולשנית? או אחרת? זה לא נושא לדיון בפורום מאחר וזה תלוי בגורמים רבים, כולל מיומנות המנתח/ת. בהצלחה, פרופ׳ יונה תדיר,

מנהל פורום שרירני רחם - מיומות