ברור פוריות וממצא שרירן

דיון מתוך פורום  שרירני רחם - מיומות

04/05/2017 | 22:57 | מאת: מור

פרופסור שלום , אני בת 34 , יש לי שתי בנות שנולדו בניתוחים קיסריים , לידה אחרונה לפני 4 שנים ומאז הייתי עם התקן נחושת . לפני 8 חודשים הוצאתי את ההתקן ומאז הווסתות הפכו להיות קשים יותר מבחינת הכאבים והדימום . בנוסף קיים כאב נסבל באופן קבוע בנקודה מסויימת באזור תחתון צד ימין . היום כחלק מברור פוריות התבקשתי לבצע מעקב זקיקים ביום ה 5 לוסת . והטכנאית לא אמרה כלום אך רשמה שנצפה שרירן בתוך הרחם צמוד לרירית בגודל 2.5 סמ .. אני חוששת מאוד ומעוניינת לדעת אם השרירן ימנע ממני להרות ועליי להסירו ? החשש העקרי נובע מכך שאימי נפטרה בגיל 55 מסרקומה ברחם , זכור לי היטב איך הכל התחיל אצלה משרירן והתגלה כגידול אגרסיבי..

לפני החלטה על מה צריך, או לא צריך, לעשות, צריך להשלים בירור תחילה. מדובר אמנם בשרירן קטן יחסית, אבל מיקומו בהחלט יכול להיות קשור לדימומים. יש לשקול ביצוע בדיקת אולטרהסאונד יותר מפורטת, ואם זה המקסימום שניתן לקבל יש לשקול ביצוע היסטרוסקופיה אבחנתית , ואולי גם נסיון הוצאת השרירן, או חלק ממנו, לבדיקה היסולוגית. זאת, בין היתר, גם לאור הסיפור המשפחתי שאת מתארת. בשרירן המצוי במקום בו את מתארת יש כיום אפשרות ביצוע לקיחת דגימה לבדיקה. פרופ׳ יונה תדיר

05/05/2017 | 10:32 | מאת: מיר

תודה רבה על תשובתך , ברשותך שאלה נוספת , האם קיים קשר בין שרירן זה ומיקומו לבין קשיי פריון ?

שאלת הקשר בין שרירני רחם לפוריות שנויה במחלוקת. נשים רבות יולדות עם שרירני רחם, לעיתים עם סיבוכי הריון, ובמרבית המקרים הכל מסתייים בסדר. כאשר מדובר בשרירן שמיקומו קרוב לרירי הרחם, ואולי אף דוחק אותה, ואם זה מלווה בדימומים ממושכים את אלתי סדירים, בהחלט יתכן קושי בהשרשת העובר בדופן הרחם. מקרים אלה ניתנים לאבחון וטיפול בצורה קלה יחסית, בהיסטרוסקופיה, ולכן הייתה המלצתי בכוון זה (פרט לסיפור המשפחתי שאליו התייחסת). פרופ׳ יונה תדיר

מנהל פורום שרירני רחם - מיומות