וושט חסומה

דיון מתוך פורום  גסטרואנטרולוגיה - הלל יפה

19/12/2016 | 21:52 | מאת: אביב

שלום אימי בת 80 עם ממאירות בקיבה קרדיה. וושט נחסמה. הותקן סטנט שאחרי כשבועיים נסתם או זז ממקומו. הסטנט הוצא ולא הותקן סטנט חדש. שאלתי מה הסיבה בסיכום הפעולה נכתב שזה בגלל כשלון של הנסיון הראשון. התעקשתי להבין במה מדובר. נאמר לי מצד אחד שוב שזה בגלל כשלון של הסטנט הראשון. מצד שני דובר על חשש גבוה לגסטרופרזיס. במידה ואכן יש גסטרופרזיס אז אין ברירה אלא להזין דרך גסטרוסטומיה. ביקשתי לשלול או לאמת גסטרופרזיס. שוב על ידי התקנת סטנט חדש או אחר ומתן תוסף תזונה נוזלי. אני נתקל בסירוב. מה אני אמור לעשות במקרה כזה. אימי לא מעונינת בצינורית לתוך הבטן. כמו כן מאז שהוצא הסטנט היא הפסיקה להעלות ליחה מה שמעיד שיש מעבר מסוים של נוזלים בוושט. מה ניתן לעשות?

ניתן לבצע גסטרוסקופיה לראות עם יש או אין מעבר גסטרוסטומיה תעזור בהזנה. במקרה של חסימה לא תפתור את הבעיה של ניקוז רוק והפרשות והושט. העצה הטובה ביותר היא לפנות לשיחה עם הרופא שביצע את הסטנט להבחין מדוע לא ניתן לבצע זאת שוב

מנהלי פורום גסטרואנטרולוגיה - הלל יפה