הליקובקטר ובקע סרעפתי

דיון מתוך פורום  גסטרואנטרולוגיה - הלל יפה

30/11/2016 | 12:26 | מאת: מיכאל

שלום רב, אשמח לשאול שאלה כאן כי כבר הגיעו מים עד נפש, כמו שאומרים. רקע - בן 28, 67 קג, מטר 78, בריא בדרך כלל, ללא בעיות רפואיות משמעותיות בעבר. לפני כשנה וכמה חודשים עברתי ניתוח לתיקון בקעים מפשעתיים דו צדדיים ובקע טבורי. כחודש לאחר הניתוח הופיעו כאבים חזקים באיזור רום הבטן ומפתח הלב. לאחר הניתוח הייתי אוכל כמויות די גדולות של אוכל, כנראה מחרדה, וגם מעשן כ-3 סיגריות ביום (למרות שאני עוסק הרבה בספורט). אחרי שהתייעצתי עם רופאת משפחה, היא שלחה אותי לעשות בדיקת נשיפה להליקובקטר. בבדיקה יצא שהוא קיים, אבל בכמות מאוד קטנה שלא אמורה להשפיע. הרופאה רשמה לי אומפרדקס לשבועיים ושחררה אותי לדרכי, אחרי האומפרדקס הכאבים השתנו והתגברו. (התחלתי לרדת במשקל, כ-12 קילוגרם בערך בסופו של דבר, לפני הניתוח הייתי 79 קג). לאחר מכן נתנו לי נקסיום, שגם לא עזר, זרידקס שגרם לי לפריחה בפנים ולא עזר. פניתי לגסטרואנטרולוג שהפנה אותי לבדיקת גסטרוסקופיה וביקש לעשות ביופסיה. אחרי שפניתי לרופא הגסטרו שעושה את הבדיקה עצמה - הוא התעקש שאני אמשיך את הטיפול אצלו (לא רוצה להיכנס לפוליטיקה של רופאים). 1. בסיכום גסטרוסקופיה נכתב כך: קיבה: רירית הקיבה מגורה דלקתית היפרמית, בדיקה לhp cu test חיובי. ושט: בקע סרעפתי בגודל 2 סמ. תריסריון: תקין. 2. ניתן טיפול משולש של עשרה ימים בנקסיום עם מוקסיפן 500 מג פעמיים ביום וקלרידקס 250 מג פעמיים ביום. כמעט ולא היה שינוי, יכול להיות שבהתחלה הרגשתי הקלה אבל לאחר מכן הכאבים חזרו והרגשתי שהאנטיביוטיקה מגרה את הקיבה. (את הטיפול סיימתי, לא הפסקתי באמצע). סליחה שאני לא מצליח להביע את עצמי בנושא הכאבים, אבל מרוב שאני מרגיש אותם כל היום במשך שנה אני כבר לא אובייקטיבי. חזרתי לרופא והוא רשם לי פאמוטידין 20 מג פעמיים ביום לחודשיים. הייתה הקלה מסוימת אבל הכאבים שוב חזרו. הדבר היחיד שעוזר לי כרגע זה שמן אורגנו, טימין ואובליפיחה שמורידים את הכאבים זמנית. הכאבים נמשכים כל היום, ולא פוסקים... מתגברים כשאני אוכל מתוק או לחם, פחמימות פשוטות. לכן כמעט ולא אוכל פחמימות. הפסקתי לעשן, לא שותה אלכוהול. רק ארצה להוסיף בסוף שלפני כשש שנים עשו לי בדיקה גסטרוסקופיה לבדיקת רגישות לגלוטן (למיטב זכרוני), ובמסמכים שמצאתי אז נכתב שאין לי הליקובקטר ולא בקע סרעפתי והכל תקין. יש לי גם קושי בליעה שאני שנים מסתובב איתו, אבל רופאי המשפחה וא.א.ג טוענים שזו dysphigia ואין לי מה לדאוג. אני יודע שכתבתי הרבה, אבל רציתי לתת כמה שיותר פרטים. ארצה לדעת אם אני צריך להתקדם לטיפול מרובע, או לעשות ביופסיה? יכול להיות שזו פטריה? פגשתי מאמרים באינטרנט בנושא, אבל רופא הגסטרו אמר שהוא לא מאמין בזיהומים של קנדידה. קראתי כמה מאמרים בpubmed על סוגי אנטיביוטיקה שמשפיעים יותר או פחות, אשמח לדעת מה יתן תוצאות טובות יותר אם אכן מדובר בהליקובקטר. תודה רבה, באמת מיואש כבר.

לצערי לא ניתן לתת מענה הולם לפנייתך דרך מדיה זו מציע לפנות לרופא המשפחה / ייעוץ מסודר

מנהלי פורום גסטרואנטרולוגיה - הלל יפה