אבחון צליאק- נמנעת מגלוטן כשנה

דיון מתוך פורום  גסטרואנטרולוגיה - הלל יפה

27/10/2016 | 17:21 | מאת: מרווה

שלום! זמן רב שאני סובלת מבעיות עיכול אשר החמירו בשנים האחרונות, ועכשיו הרופא הפנה אותי לבדיקת צליאק. במהלך השנה האחרונה נמנעתי מגלוטן כמעט לחלוטין משום שחשדתי שזה מחמיר את בעיות העיכול (או הגורם). שמעתי כי העובדה שאני לא אוכלת גלוטן עשוייה לפגוע בתהליך אבחון צליאק, כי לא יהיו מספיק נוגדנים בדם. (האם זה נכון?) בגלל זה חזרתי לאכול גלוטן, עד הבדיקה. השאלה היא מתי ללכת לבדיקה? כלומר, כמה ימים עלי לאכול גלוטן כדי שיהיה אפשר לאבחן אם יש לי צליאק? אחרי כמה זמן הגוף מפתח מספיק נוגדנים כדי שיהיה אפשר לאשש או לשלול צליאק? יש לומר כי כן טעמתי פה ושם מוצרים עם גלוטן, אם כי לעתים נדירות ובכמויות קטנות. תודה! מרווה

28/10/2016 | 05:30 | מאת: ד"ר דן פלדמן

שלום אכן תהליך האבחון הסרולוגי יכול להיות מושפע. אם כי קיימים מזונות רבים מאוד שמכילים גלוטן כך שצריך להבין עד כמה באמת נמנעת מהם. כמו כן, קיימת בדיקה גנטית אותה אני ממליץ לבצע HLADQ8 DQ2 ברוק דרך קופת חולים כחלק מתהליך האבחון.המשך בירור דרך הרופא המטפל. בהצלחה.

04/11/2016 | 15:45 | מאת: מרווה

שלום רב, ראשית, תודה על התגובה! האם עלי לקבל הפניה מהרופה לבדיקת הרוק? שנית, במהלך השנה האחרונה נהגתי לאכול רוטב סויה אששר מכיל גלוטן, ופעם בכמה שבועות אף טעמתי מזונות כגון עוגה, פסטה, לחם. כאשר אני אומרת טעימה אני מתכוונת לגודל בין ביס קטן עד חצי פרוסת עוגה... האם, לפי הבנתך, שבועיים של חשיפה לגלוטן עשויים להספיק? או שיש להיחשף יותר מזה? חודש? חודשיים? תודה רבה, מרווה

מנהלי פורום גסטרואנטרולוגיה - הלל יפה