שאלות לגבי שלשול וגסטרואנטריטיס

דיון מתוך פורום  גסטרואנטרולוגיה - הלל יפה

19/09/2016 | 11:55 | מאת: אליהו

לד"ר מרעי שלום רב, מאוד אודה לך אם תוכל לענות על שאלותיי. לפני כ10 חודשים עברתי ניתוח שרוול קיבה במהלך תקין וללא סיבוכים חריגים לאחר מכן. לפני כשבועיים התחלתי לסבול משלשול ללא סיבה ברורה ונכון לעכשיו הסימפטומים אינם מגיבים כלל לתרופות הרגילות לתופעה זו (קלבטן, אימודיום וכו'). ביצעתי בדיקת צואה במעבדה שלא העלתה ממצאים חיידקיים כלשהם (אין עדות לsalmonella או shingella). מכיוון שאני מעל גיל 50 בוצע גם בדיקה לoccult blood (דם סמוי) שתוצאותיה טרם הגיעו. בנוסף לשלשול אני גם סובל מאי נוחות באזור התחתון של מעי הגס ובמעבר הרקטלי. אני התאמתי את התזונה שלי בהתאם למקובל במצבים כאלו אך כאמור עדיין אין שינוי. שאלותיי הן: האם ניתוח בריאטרי יכול באיזשהו דרך לגרום לתופעה כזו או שאין קשר בין השניים? שנית, האם הפרעה במעיים הנגרמת על ידי וירוס (viral gastroenteritis) יכול להימשך לתקופה כה ארוכה (מעל 10 ימים)? בתודה מראש ובברכה, אליהו

21/09/2016 | 09:52 | מאת: ד"ר אמיר מרעי

שלום רב, הניתוח שעברת מוגבל לקיבה, ללא מעורבות נעי דק. אין קשר לשלשולים. מחלה זיהומית, ויראלית יכולה להתמשך לתקופה של מספר שבועות.

מנהלי פורום גסטרואנטרולוגיה - הלל יפה