צליאק ותפקודי כבד

דיון מתוך פורום  גסטרואנטרולוגיה - הלל יפה

12/09/2016 | 19:41 | מאת: Liat

שלום, אני בת 35 מאובחנת עם צליאק מגיל 15. בחודשיים האחרונים עקב נסיעה לחו"ל, לא שמרתי על אי אכילת גלוטן. כשחזרתי לארץ חזרתי למשטר שמירה. ביצעתי לפני שבועיים בדיקות דם שגרתיות בלי סיבה מיוחדת שיצאו תקין למעט ערך אחד של alk.phosphatase שיצא גבוה 147. וכמובן הערכים של הנוגדנים לגלוטן שיצאו גבוה עקב החשיפה. בעקבות הalk הגבוה נשלחתי לעוד בדיקות דם של ggt gpt got ldh שיצאו תקינות ובדיקות של איזואנזמים ששם יצאו הערכים הבאים: Ap fast liver בנורמה Ap intensine לא נמצא Ap bone 15.5 כשהנורמה היא בין 20-74 Ap liver 81 כשהנורמה היא בין 18-72 כל שאר הבדיקות חזרו תקינות כולל סרולוגיות זיהומיות ומחלות כרוניות ואוטואימוניות אחרות. האם התוצאות הנ"ל של עלייה קלה בתפקודי הכבד יכולים להיות בגלל הצליאק? או שעליי לבדוק משהו נוסף? יש לציין שבמדינות שערכתי שנה שעברה כששמרתי על דיאטה נטולת גלוטן הalk היה תקין. המון המון תודה, ליאת

15/09/2016 | 14:14 | מאת: ד"ר אמיר מרעי

שלום רב, העליה היא קלה ורק באנזים אחד. יתכן וההפרעה החדשה קשורה לצאליאק, אמנם הייתי מצפה שאנזימים אחרים יעלו כמו ALT' AST. ממליץ בשלב זה לשמור על דיאטה ללא גלוטין ןלחזור על תפקודי כבד מלאים עוד 2-3 שבועות.

מנהלי פורום גסטרואנטרולוגיה - הלל יפה