כאבי בטן במשך 3 שבועות

דיון מתוך פורום  גסטרואנטרולוגיה - הלל יפה

22/08/2016 | 14:52 | מאת: עדי

שלום ד"ר, מזה כ-3 שבועות אני סובל מכאבי בטן עיוותים/ו לא עיוותים בעיקר (אבל לא רק) בבטן התחתונה ומתן יציאות בתדירות מאוד גבוהה עם צואה מאוד "דביקה"(בגלל מתן הצואה בתדירות המאוד גבוהה, יש לי כאבים במתן הצואה שמתלווים בדם על הנייר, הדם הינו בהיר). בשבוע הראשון לכאבי הבטן, התלוו גם חום מאוד גבוה (כמעט 40 מעלות),שלשולים וכאבים בגוף. (כרגע אין חום או שלשולים כאמור). אתמול במקלחת, שמתי לב שיש לי בלוטת לימפה אחת נפוחה וכואבת בצד שמאל במפשעה, שמקרינה כאבים קלים לרגל שמאל. רציתי לשאול ממה יכול לנבוע כאבי הבטן שלי? האם יש צורך בבדיקת תרבית צואה? האם יש קשר לכאבי בטן שיש לי להתנפחות של בלוטת הלימפה? והאם זה מסוכן? *קבעתי תור לגסטרולוג בעוד שבוע, אבל אני אודע מאוד אם תוכל לענות לי על שאלותיי. תודה רבה.

שלום לך, לא ציינת לגבי גיל/מחלות רקע אחרות. הרושם ממה שכתבת למחלה זיהומית בבמקום ראון באבחנה המבדלת. בלוטת הלימפה יכולה להיות תגובתית, אך יש לבדוק ולהעריכה נוכחות בלוטות אחרות. בהחלט בהימשכות התלונות ממליץ השלמת בירור תחילה מתרביות צואה, צואה לפרזיטים וקלוסטרידיום, בדיקות דם כולל מדדי דלקת, והמשך מעקב רופא גסטרו

מנהלי פורום גסטרואנטרולוגיה - הלל יפה