ללא הדמיה

דיון מתוך פורום  גסטרואנטרולוגיה - הלל יפה

14/08/2016 | 07:38 | מאת: נאמן רז

יש לי מספר ימים כמעט שבוע כאבים לפי הבדיקה הידנית של הרופא אמר שזה כיס מרה. אבל בבדיקת דם ליפז אמילאז לא היו תוצאות חריגות. למרות שזה כבר 7 ימים מאז התחלת הכאבים הממוקדים בחילות וחוסר תאבון. ללא חום בטן ימינית עליונה כואבת וגם בגב בהתאמה. לפני 4 חודשים בוצע usבטן מעקב על אבני כליות ללא קשר לכיס מרה כלל. כיס מרה ושאר איברים תקינים בעבר. הכאבים ממשיכים, ללא הפסקה. הרופא מסרב לתת הדמיה כלשהי. האם יתכן בעיה בכיס מרה במצב כזה? האם יתכן שמפספסים באבחנה? בן 48 ללא מחלות כרוניות, אני לא יודע מה לעשות. האם לבצע הדמיה באופן פרטי? לאיזה כיוון לנסות לברור? רב תודות

שלום רב, לא ציינת שאר בדיקות מעבדה ובעיקר אנזימי כבד/מרה AST ALT GGT ALP, תפקוד כלייתי, מדדי דלקת. כאבי בטן לא מוסברים (לאחר השלמת הערכה קלינית ומעבדתית) מחייבים בירור הדמייתי לפי השיקול הקליני (US ולעיתים CT).

מנהלי פורום גסטרואנטרולוגיה - הלל יפה