כאבי בטן ממושכים מעל לשבוע

דיון מתוך פורום  גסטרואנטרולוגיה - הלל יפה

11/08/2016 | 23:32 | מאת: עדי

שלום ד"ר, מזה כשבוע וחצי כאבי בטן. בשני הימים הראשונים היו רק כאבי בטן בדרגה קלה(הכאב התחיל באזור הקיבה ולאט לאט ירד לאזור המעיים) והדחיפות ללכת לשירותים היה בסביבות 5-6 פעמים ביום. הצואה הייתה לא רכה ולא קשה. ביום שלישי לכאבים התחיל לי חום שנסק עד ל39.6 מעלות בליווי צמרמורות,בחילות,חולשה,כאבי ראש והזעה. בנוסף היו לי שלשולים בצורת מים ובצבע שמתקרב לשחור. לאחר כיומיים הפסיקו לי השלשולים והחום, וכרגע יש לי רק כאבי בטן בדרגה בינונית ללא הפסקה (דוקרים ועמומים) בעיקר באזור הפופיק בשני הצדדים וגם מתחת לפופיק (גם כאבים באזור הקיבה). הצואה הינה בצבע ירקרק ומאוד "צמיגה"/"סמיכה" עם ריח שונה ממה שאני מכיר. רופא המשפחה בדק אותי לפני כמה ימים וכתב "בטן רכה ותקינה" ואמר שזה וירוס. כמו כן עשיתי בדיקת דם תקינה (המטולוגיה+ביוכימיה) מלב 2 פרמטרים MPV- 6.8 (תקין 7.1-11.1) וLYMP.abs- 0.600 (תקין 0.900-4.500) ממה כאבי הבטן יכולים לנבוע? למה הצבע של הצואה שלי השתנה? תודה רבה על התשובה מראש.

שלום לך, התלונות בהחלט יכולות סביב שלשול ע"ר זיהומי. ממליץ השלמת תרביות צואה וצואה לפרזיטים.

מנהלי פורום גסטרואנטרולוגיה - הלל יפה