מינון פרוטוציד במיקס אנטיביוטיקות להליקובקטור

דיון מתוך פורום  גסטרואנטרולוגיה - הלל יפה

30/07/2016 | 16:27 | מאת: גלי

שלום, אני בת 43. ההמוגלובין הרגיל שלי 12.8. בספירת דם אקראית, ההמוגלובין הראה 11.4. מוך מהערך היציב של 12.8-13. ה ferritin ירד בהדרגה כ 10 שנים, מ 20 ל 8.4. המחזור רגיל. יש לי ברקע ארועי רפלוקס\צרבת פעם במספר חודשים, שבעקבותיהם אני לוקחת אומפרדקס למספר ימים והארוע עובר. הופנתי לבדיקת נשיפה לזיהוי הליקובקטור, ולבדיקת רופא גסטרו שגם ביצע גסטרוסקופיה. התוצאות: 1) בדיקת הנשיפה לזיהוי הליקובקטור: 9.1 2) גסטרוסקופיה (לאחר בדקת נשיפה, ללא טיפול אנטיביוטי): גסטרופתייה פרוקסימלית קלה Gastritis helicobacter pylori – m/p ביופסיה: חומר לבדיקה: פונדום תאור מאקרוסקופי:2 קטעי רירית אפורים בצורה פוליפואידית, הגדול בקוטר 0.6 ס"מ תאור מיקרוסקופי ואבחנה: mild chronic corpus gastritis A few h. pylori bacteria are present רופא הגסטרו נתן לי מרשם, עוד לפני תוצאת הביופסיה\גסטרוסקופיה. 20 מכל כדור karin 500, protocide 500, moxipen 500, nexium 40 יש לצייו שאינני סובלת מכאבי בטן כלל ובדיקת הצליאק היתה תקינה. שאלה: בנוגע למינונים. התקשתי למצוא פרוטציד בכמות הזאת וגם רופאת המשפחה והרוקחים התפלאו. האם פרטוציד במינון הזה מוצדק? הבנתי שיש גישות שונות לערבוב בין האנטיביוטיקות. האם הכמות הזאת מתאימה לממצאים או גבוהה מדי וכדאי לפנות לחוות דעת שניה? שאלה נוספת: מה משמעות התוצאה? שיש לי חידק הליקובקטור או משהו מעבר? זה יכול להיות הגורם לירידה בהמוגלובין? תודה, גלי

HP יכול לגרום לדלקת בקיבה וירידה בספיגת ברזל טיפול בפרוטוציד מקובל

מנהלי פורום גסטרואנטרולוגיה - הלל יפה