בירור קרוהן

דיון מתוך פורום  גסטרואנטרולוגיה - הלל יפה

13/07/2016 | 11:01 | מאת: שי

שלום אני בבירור האם יש קרוהן או מעי רגיש. החלו כאבי בטן ושלשולים מעת לעת לפני 3 שנים וצמצמתי את מה שאוכל רק לדברים שלא יוצרים רגישות. כל בדיקות הדם תקינות גם CRP תקין ב 10 בדיקות CTE לפני שנה וחצי תקין. סיגמואידוסקופיה תקינה. הסיבה היחידה שהרופא שוקל להמשיך לבדוק היא בדיקת קלפרוקטין שיצאה ב5 בדיקות ב 3 שנים 70 אחר כך 140 אחר כך 245 אחר כך 100 ועכשיו 135 ובדיקת ASCA שיצאה 61 שזה פי 3 מהנורמה. אציין שבאחרונה סובל דווקא מעצירות ברוב הימים. רציתי לשאול 1. האם עם CRP תקין ובדיקות דם תקינות יש היגיון להמשיך בבירורים של קרוהן כמו קולונוסקופיה מלאה וקפסולה? 2. בדיקת דם סמוי יצאה תקינה. האם גם זה מקטין סיכוי לקרוהן? בד"כ בקרוהן יהיה דם בצואה? תודה

שלום לפי נתונים שהצגתה אין עדות כלל למחלת קרוהן

13/07/2016 | 12:03 | מאת: שי

תודה ד"ר דפסמס ממש מעודד לשמוע שאין עדות לקרוהן.... אבל הגסטרו שפגשתי מתעקש ואומר שאם יש לי לאורך זמן קלפרוטקטין מוגבר כ 100-150 ובשיא 240 וגם ASCA פי 3 זה סימן שיש דלקת כל הזמן במעי ולא סביר 3 שנים דלקת במעי אלא אם יש קרוהן. לכן למרות שהסיגמואידוסקופיה תקינה, ה CT תקין לפני שנה וחצי ה CRP תקין ובדיקות הדם תקינות הוא אומר שחייבים לעשות קפסולה כדי לראות אולי יש דלקת עדינה על הרירית. האם זה סביר להמשיך לחפש?? גם אם יש דלקת ברירית שלא רואים ב CT האם יש לזה משמעות? תודה

מנהלי פורום גסטרואנטרולוגיה - הלל יפה