קרוהן ומעי רגיש

דיון מתוך פורום  גסטרואנטרולוגיה - הלל יפה

11/07/2016 | 11:52 | מאת: נעמי

שלום אני בת 34 מאובחן לפני 10 שנים קרוהן "קל" במעי הדק וכנראה קצת בקצה הימני של המעי הגס. רוב השנים מסתדרת בלי טיפול. משקל יציב. יש תקופות של רגישות אבל רוב הימים בלי שלשולים ונניח אחת לשבועים אוכלת משהו שגורם לרגישות ואז כמה ימים תגובה של יותר כאבי בטן גזים ושלשולים לכיומיים. יש גם תקופות שבמשך כמה שבועות רגישות יומיומית בבטן אבל זה לעתים רחוקות. במקביל נאמר לי שיש לי IBS. כל בדיקות הדם תקינות. בדיקת CT לפני 5 שנים תקינה וגם לפני חצי שנה תקינה. התחילו למדוד לי קלפרוטקטין לפני 3 שנים ומאז בודקת כל חצי שנה. התוצאות נעו בין 70עד בקצה 250 ויתר התוצאות כ 130. רציתי לשאול 1. האם יש בעיה אם יש לי קרוהן אבל אני לא מטפלת בכדורים? האם זה גורם לי נזק למעי ברמות כאלה של קלפרוטקטין אבל בהנתן שה CRP תקין והסיטי תקין? 2. מיץ פירות סחוט כמו תפוז או תפוח גורם לי לרגישות בבטן ושלשולים. האם זה בגלל קרוהן או בגלל IBS? 3. ניסיתי לקחת מולטי ויטמין רגיל . בשני המקרים זה גרם לי אחרי כחצי יום כאבי בטן גזים ורגישות וגם קצת שלשול. האם תגובה כזאת היא בגלל ה IBS או הקרוהן? בכלל איך יודעים מתי תגובה היא מהקרוהן ומתי מה IBS? תודה רבה!!

שלום IBD קרוהן יכול ללכת יחד עם IBS דבר ידוע קרוהן קל לא מטפלים תסמינים מתאימים יותר ל IBS

מנהלי פורום גסטרואנטרולוגיה - הלל יפה