חוסרים תזונתיים, איך יוצאים מזה

דיון מתוך פורום  גסטרואנטרולוגיה - הלל יפה

08/07/2016 | 13:37 | מאת: גיא

שלום בן כ 40 לפני 3 שנים זיהום במעי ( תרבית חיובית וחום ) שלשלתי במשך 10 ימים עד שחלף. ללא אנטיביוטיקה. כל המשפחה נדבקה כנראה מהילדים מבית ספר. בעקבות זאת פיתחתי רגישות להרבה מאכלים וירדתי במשקל במשך שנה ב 6 קילו! ואחרי שנה המשקל התייצב. מאז בשנתיים האחרונות משקל יציב קצת נמוך כ 17.5 BMI אבל יציב. אובחן ע"י גסטרו כמעי רגיש לאור בדיקות דם מקיפות תקינות ובדיקות צואה תקינות ( כולל קלפרוטקטין 55 ואחרי שנה 61 ). US בטן תקין. אמרו להתמודד עם דיאטה. הבעיה היא שאני כל כך רגיש שלא יכול לאכול פירות וירקות. למשל אבטיח גורם לשלשולים תוך שעה ופירות מסוימים עם סיבים אחרי נניח 6 שעות כאבי בטן גזים ואפילו עוויתות ולא יכול לאכול ירקות ודברים עם הרבה סיבים - זה גורם לכאבי בטן אחרי חצי יום או למחרת ושלשולים. לא יכול לאכול גם קורנפלקס, אורז מלא, לחם מלא ועוד מגוון דברים שאכלתי בעבר. מזה שנתיים אני אוכל רק 5 דברים ללא שום סטיה מכך - לחם, ביצים קשות, עוף , טחינה ומלפפפון. זהו!! לא אכלתי שנתיים פירות וירקות ועוד מגוון דברים ואין לי ספק שיש לי חוסרים. 1. מה עושים כדי שאצליח לאכול פירות וירקות? 2. מה עושים עם החוסר ? לא יכול לקחת ויטמינים כי גם וימטינים גורמים לכאבי בטן ורגישות וגזים - כנראה רגיש לחלק מהם וכשניסיתי מולטי לילדים אז גם הגבתי עם רגישות ( אולי בגלל הממתיק המלאכותי שיש שם ). אני במצב תזונתי לא טוב אבל כל ניסיון לאכול פרי או ירק או שקדים או מיץ פירות או מולטי לילדים או מולטי לגדולים גורר המון גזים וכאבי בטן ושלשולים. לעומת זאת אם מתבצר ב 5 מאכלים שלי אז רוב הזמן אין בעיה ויציב. איך פורצים את המעגל הזה?? איך משלימים חוסרים תזונתיים אם לא יכול לאכול מולטי ויטמין לגדולים או לילדים בלי תגובה לא טובה? תודה

שלום יש לקחת כדורי COLOTAL במשך חודשיים זה מרפה מעי וניתן לאכול פירות

מנהלי פורום גסטרואנטרולוגיה - הלל יפה