כאבים וחוסר נוחות באזור הקיבה

דיון מתוך פורום  גסטרואנטרולוגיה - הלל יפה

09/05/2016 | 13:28 | מאת: מאיה

היי, בת 34. בריאה בדרכ, אמא לתינוק בן שנה. מכירה את הפורום כי בעלי אובחן עם קוליטיס לפני מס' חודשים.. רציתי להתייעץ לגביי- ברקע אובחנתי בעבר עם מעי רגיז ורגישות ללקטוז. בשנים האחרונות הייתה די יציבות ביציאות ללא התקף של מעי רגיז. לפני כ-7 חודשים התחילו לי כאבי גב(מרכז, אמצע הגב וגב תחתון) ולאחר כשבוע התחילה גם חוסר נוחות בבטן עליונה ויציאות רכות ובהירות. אחכ היה אירוע חולף של יומיים של הקאות, חום ושלשול. הייתי אצל הרופא ועשינו בדיקות דם ולאחר שבספירה ה1 היו לויקוציטים גבוהים והיה נראה כמו אירוע חיידקי, חזרנו על הספירה שהתייצבה. ביצעתי גם בדיקות כימיה של הדם ושקיעת דם ובדיקות דם שקשורות לדלקת פרקים שיצאו תקינות. מאז עדיין המשיכו יציאות רכות, ואז לעיתים שלשול מיימי של עד 2 ביום ושוב יציאות רכות או רגילות למס ימים ואז שוב שלשול. היו גם עוד אפיזודות של הקאות מלוות בחום ולעיתים גם בשלשול מיימי- לעיתים גם בלילה(גם הקאה בלילה). יש לציין שהתינוק שלי בגן וגם הוא מדי פעם היה חולה אז אני לא יודעת אם זה משהו שחטפתי כתוצאה מהדבקות ממנו. מאז הייתי אצל רופא גסטרו שמישש את הבטן. נשלחתי לתרביות צואה שיצאו תקינות. . אין ירידה במשקל כרגע ( ירדתי כ-4 קילו מאז שהסיפור הזה התחיל אבל מאז זה די יציב וגם הייתה קצת עלייה פרט למצבי השלשול או ההקאה בהם אני יורדת כי אני גם לא ממש אוכלת.באופן כללי אני תמיד בתת משקל ושוקלת מעט). ביצעתי גם בדיקת קלפרוטקטין שיצא בה ערך מוגבר- 163. לפיכך, ביצעתי קולנוסקופיה לפני כשבוע- היא יצאה תקינה אך בכל זאת הרופא לקח ביופסיה ומחכים לתוצאות. ציין שאם ייצא תקין, ממליץ בכל זאת על בדיקת קפסולה של המעי הדק בנוסף. שאלתי היא לגבי החודש וחצי האחרון במהלכו התווספו לי גם כאבים שממוקמים יותר באזור הקיבה- מתחת לצלעות בית החזה, תחושת לחץ ואי נוחות, תחושה שהאוכל עולה או גרפסים פנימיים מרובים, בחילות. (לפני שבועיים שוב היה לי איזה יומייים חום והקאות) לא מדובר בכאב חזק אך תחושה מציקה ולא נוחה באזור, כזו שמקשה עליי גם לאכול או גורמת לאובדן חשק לאכול. זה לא מופיע בשכיבה ולרוב לא בבוקר אלא לאחר אוכל לפעמים במהלך היום או בערב. מה עוד ניתן לעשות? איזה עוד בדיקות ניתן לבצע? ממה זה עשוי להגרם?

לצערי לא ניתן לתת מענה הולם דרך מדיה זו. יש לפנות לייעוץ מסודר

מנהלי פורום גסטרואנטרולוגיה - הלל יפה