אני נוטלת את כל התרופות ללא הצלחה

דיון מתוך פורום  גסטרואנטרולוגיה - הלל יפה

26/03/2016 | 22:24 | מאת: כהן

אני בת 79 וסובלת כ-15 שנה מבעיות קשות במערכת העיכול. מנגנון הרעב אצלי נפגע, ואני לא חשה ברעב או בצורך לאכול. אני מרגישה שובע מהר מאוד. לעיתים קרובות יש לאוכל טעם חמוץ, מר או תפל. אני מתקשה לעכל את רוב מוצרי המזון, ואחרי אכילתם אני מרגישה רע במשך שעות ארוכות. אני סובלת משיעול, צרידות וליחה. בדיקת א.א.ג לא הראתה על סימני צריבה באף כתוצאה מרפלוקס. כאשר אני מקיאה מזון (לעיתים רחוקות) האוכל יוצא לא מעוכל. יש לציין שעברתי בדיקת גסטרוסקופיה וגם צילום ללא תוצאות. לאורך השנים טופלתי בתרופות שונות, דוגמת: זנטאב, טאגאמט, אומפרדקס, גויסקון בנוזל, מוטיליום, פמוטידין, לנטון, נקסיום. כיום אני מטופלת בלוסק. כל התרופות הללו לא הביאו לי להקלה. האם יש עוד תרופות או שמיציתי את המלאי? האם יש עוד מה לעשות במצבי? האם יתכן שהבעיה שלי אינה רפלוקס אלא בעיה אחרת?

שלום רב, ישנן בדיקות נוספות שניתן לעבור על מנת לבדוק אם קיימת הפרעה בהתרוקנות הקיבה או הפרעה בתנועה במערכת העיכול. למשל במיפוי קיבה ובבדיקת לחצים. הפרעות כאלה יכולות להופיע בגיל המבוגר. הטיפול התרופתי לא אמור "להשתפר פלאים" גם אם האבחנה תהיה יותר מדוייקת. לכן ממליצה בשלב זה לנסות לעבור ייעוץ דיאטני ולבנות תפריט מאוזן וקל לעיכול.

מנהלי פורום גסטרואנטרולוגיה - הלל יפה