כאבים לאחר ניתוח כיס מרה

דיון מתוך פורום  גסטרואנטרולוגיה - הלל יפה

16/03/2016 | 15:19 | מאת: יעל

שלום אנא עזרתך לאיזה כיוון ניתן עוד לפנות, לפני כחצי שנה נותחתי להוצאת כיס מרה אחרי התקף כאבים וביצוע ERCP. מאז כאבים באיזור כיס המרה המקרינים לגב ומתחזקים אחרי אכילת אוכל שומני וחלבי אך כאבים קבועים וחזקים. מאז הניתוח בחילות ללא הפסקה. ביצעתי- ביקות צואה ושתן-תקין אליקובקטר-ללא החיידק. אולטראסאונד תקין גסטרוסטרופיה תקין עם דלקת קלה בכיבה צילום חזה תקין בדיקות דם מקיפות תקינות CT בטן תקין MRCP תקין כירוג שניתוח טוען שלא יודע מה זה והמליץ על אולטאסאונד אנדוסקופי רפאת משפחה לא יודעת מה עוד גסטרולוג לא יודע אך לא ממליץ על אולטראסאונד אנדוסקופי מאחר וMRCP תקין. נטורופת ייעץ להוריד חלב (לא הייתה רגישות קודם לניתוח) וואכן מקל מעט על הכאבים אך לא פתר את הבעייה בבקשה עזרתך מה עוד ניתן לעשות ומה יכול להיות הכיוון? אני נושאת כאב תמידי אינני סובלת מחרדות . תודה מראש

שלום רב, התיאור יכול להתאים לאפשרות של אבן בצנור המרה.גם אני ממליצה להשלים בירור בכיוון זה באמצעות בדיקת EUS.

18/03/2016 | 16:47 | מאת: יעל

תודה על תשובתך . שלוש שאלות לאור המלצתך- 1. האם ההמלצה שלך על אולטרסאונד אנדוסקופי ues למרות שMrcp תקין? 2.האם יכול להיות שיש אבנים שלא נצפו בmrcp? 3.מהו הטיפול באבנים בדרכי מרה?

מנהלי פורום גסטרואנטרולוגיה - הלל יפה