עצירות ואבן בצואה אחרי היסטרקטומי

דיון מתוך פורום  גסטרואנטרולוגיה - הלל יפה

07/08/2015 | 22:26 | מאת: שיר

שלום, אני בת 46. לפני 3 שבועות הגעתי למיון בשל עצירות וכאבים קשים בבטן ימנית תחתונה ובסי טי נמצא שיש לי אבני צואה ובהמשך התגלה זיהום חיידקי בשתן בקלבסיאלה ואי קולי- טופלתי באנטיביוטיקה. לפני שבועיים עברתי היסטרקטומי בשל שרירן גדול בהרדמה ספינאלית, - ומאז אני מתקשה מאוד במתן צואה. משתמשת לעיתים בנרות או בחוקן או בחלב מגנזיום. בימים האחרונים נאלצתי להשתמש באצבע כדי להוציא צואה ואז הרגשתי במשהו קשה מאוד ומאורך. יכול להיות שזה מה שגורם לכל יסורי? מה הטיפול לכך? האם יש דרך לתפוס ולהוציא את הדבר הזה? האם יש משהו שיכול להמיס את זה? היו התחלתי גם טיפול בנורמלקס- האם יכול לסייע? כמו כן יש מעין כיס שאליו בורחת הצואה הממוקם בחלק העליון כלומר ליד הואגינה. הגניקולוג אמר שיש לי צניחת נרתיק קלה. האם זו יכולה להיות סיבת העצירות? אני חוששת שיגרם נזק לאזור או לתפרים בגלל הלחצים האיומים בעת מתן צואה. תודה ליעוץ מהיר!

שלום מדובר בעצירות תפקודית קשה דבר ידוע לאחר ניתוחים מסוג שעברת יש לקבל NORMALAX פעמיים ביום

מנהלי פורום גסטרואנטרולוגיה - הלל יפה