קרוהן וצליאק

דיון מתוך פורום  גסטרואנטרולוגיה - הלל יפה

05/08/2015 | 10:48 | מאת: orly

שלום, אני בת 22 . אובחנתי במחלת קרוהן וצליאק לפני 9 חודשים במהלך השירות הצבאי. הקרוהן אובחן ע"פ גסטריטיס ודאודוניטיס בגסטרוסקופיה ,ובקולונסקופיה נמצאו דלקת באיליום כיבים שטחיים מרובים וטחורים פנימיים. בנוסף מדדי דלקת מוגברים crp 23 esr 50 . הצליאק אובחן ע"פ ביופסיה בלבד marsh lesion type 1.יש לציין כי לא נמצאו נוגדנים בבדיקת דם. כטיפול התחלתי נטלתי פנטזה 6 גרם ליום, וכמובן זנטק לבחילות. כשמדדי הדלקת לא השתנו התחלתי טיפול באימורן ופוריניטול שהחריפו את ההתקפים וגרמו להקאות וכאבי ראש, לאחר מכן קיבלתי בודיזון 9 מ"ל.ששיפור את ההרגשה הכללית בלבד. בהמשך גילו שיש לי feritin 2. לכן קיבלתי ברזל דרך הוריד 1100 מ"ל. הקרוהן היה מלווה בדלקות עיניים רבות שהוקלו בשימוש באופטילסט או סטרואידים. וכאבי פרקים באיזור החזה שנמצאים בבירור מול ראומטולוג.כרגע אני 4 חודשים מקבבלת בודיזון, לאחרונה הומלץ לי להתחיל טיפול בהומירה , שאני באופן אישי לא מעוניינת להתחיל , אני לא סובלת זריקות , ובטח ובטח שאני אצטרך להזריק בעצמי לאיזור הבטן שרגיש במיוחד.אני בספק לגבי יעלות הטיפול. חוששת שיהיו תופעות לוואי בדומה לציטוטוקסיקה.בעקבות ההתנגדות שלי הלכתי לדעה שניה שם גם המליצו לי הומירה כטיפול מניעתי , באותו מפגש התברר לי גם שהצליאק יוכח רק לאחר בדיקת סיווג רקמות HLA. כחלק מההכנה לטיפול בהומירה הורדתית את הטיפול בסטרואידים הדבר גרם לי לכאבי ראש איומים , לחץ דם נמוך , ותופעה שבכלל לא מוכרת לי "שחור בעניים", הומלץ לי לחזור שוב לסטרואידים והסימפטומים הוקלו. לשאלתי האם קיים צליאק סמוי מתבטא בנזק למעי בלי נוגדנים ובלי גנים?? מה תופעות לוואי של שימוש ממושך בסטרואידים והומירה? ברוך השם השתחררתי לפני חודש וקיים שיפור במדדי דלקת האם מומלץ בכל זאת לקבל טיפול כל כך חריף, אני מתחילה עבודה חדשה ולא רוצה שוב שהתרופות יגבילו אותי. תודה

שלום אין ספק באבחנה של מחלת קרוהן יש ספק רב שמדובר בצליאק 98% של צליאק בא עם סרולוגיה חיובית ולך סרולוגי שלילית ביופסיה לא אבחנתית לצליאק זה יכול להיות קרוהן לגבי טיפול לא ניתן זמן רב לקבל סטרואידים זה גורם לנזקים כבדים בגוף ואת כעת כבר במצב של תלות מסטראודים לדעתי חובה לעבור לטיפול ב HUMIRA

מנהלי פורום גסטרואנטרולוגיה - הלל יפה