הרצליה

דיון מתוך פורום  גסטרואנטרולוגיה - הלל יפה

29/05/2015 | 17:08 | מאת: יהודית

שלום רב, חברתי בצעה בדיקת אלטראסאונד בטן עקב המוגלובין נמוך. הממצא "הכבד תקין בגדלו, מרקמו תקין למעט מוקד סולידי היפואקוגני במימדים של 1.5*2 ס"מ. הכל ממוקם באספקט האחורי של סגמנט 4 ולוחץ על הקיבה. נראה יותר כמוקד כבדי אולם אין לשלול GIST. לאור הנ"ל מומלץ המשך בירור ע"י טמ בטן טריפאזי לכבד. ברקע CA BREAST. לבלב כליות אאורטה בטנית אגן קטן .הכל תקין. " לחברתי נקבע תור ל CT ליום שני הקרוב. (1.6). עקב החשש של חברתי מהקרינה של בדיקת הCT , שואלת חברתי מהי הבדיקה הטובה ביותר לגילוי מהיר של מהות הממצא: MRI CT או אנדוסקופיה+ביופסיה. תודה ושבת שלום יהודית MRI CT

31/05/2015 | 15:15 | מאת: ד"ר אמיר מרעי

שי להתקדם עם אחד משלושת הבדיקות- CT/ MRI/EUS . תלוי בזמינות של הבדיקה . EUS בדיקה שאחת מיתרונותיה הוא אפשרות לקחת ביופסיה אך לזכור שהבדיקה היא פולשנית

מנהלי פורום גסטרואנטרולוגיה - הלל יפה