עמילז גבוה

דיון מתוך פורום  גסטרואנטרולוגיה - הלל יפה

07/04/2015 | 11:49 | מאת: סיגל

לום רב יש לי חשש לגבי הבת שלי ,בעקבות כאבים בבטן העליונה בבדיקות דם עמילאז 140 נויטרופילים נמוכים ולוקציטים גבוהים ,האם זה יכול לרמז על מחלה אוטואימונית ? יש לי חשש כי הבת שלי בת 14.5 אובחנה לפני כ-3 חודשים כסובלת מהאשימטו ומטופלת בכדורים . אני סובלת מויטליגו . האם יכולה להיות מחלה עם סימנים אלו ?

07/04/2015 | 12:58 | מאת: ד"ר אמיר מרעי

שלום רב, עמילז מיוצר בלבלב ועולה במספר מצבים ,כמו דלקת בלבלב ,כאב בטן מכל סיבה כמעט ,דלקות בבלוטות הרוק ומצבים אחרים.140 מספר יחסית נמוך ויכול להיות תקין במסגרת כאבי בטן והקאות. אני מבין שהבת שלך גם סובלת מהשימוטו.הקשר האפשרי הוא דלקת אוטואמונית שמערבת גם בלוטות רוק וזה המקור של העמילז אבל האופציה הזאת היא פחות סבירה. אני מציע לחזור על בדיקת עילז וליפז בשבוע הבא וראות שהערכים מתנרמלים. בברכת חג שמח!

מנהלי פורום גסטרואנטרולוגיה - הלל יפה