הולכים "לאיבוד"

דיון מתוך פורום  גסטרואנטרולוגיה - הלל יפה

24/12/2014 | 20:07 | מאת: גלי

לא יודעת אם הגעתי לפורום המתאים. במידה ולא, אודה לך אם תוכל לרשום לי לאיזו התמחות עלי לפנות. אנחנו דיי מיואשים... אמי בת 73. יש לה המוגלובין נמוך (סביבות 8-9), בעיה בעיבוד דם (וגם רזתה מאוד), לכן לוקחת עירוי ברזל כל חודשיים-שלושה. הבעיה היא שהברזל לא נישאר בדם לאורך זמן. חודש-חודשיים לאחר העירוי עשתה בדיקת דם ועדין הערכים הללו נמוכים. במעקב אצל רופא גסטרו. בדיקת קולונוסקופיה תקינה, בדיקת גסטרו-סקופיה תקינה, פט-סיטי ראות, אגן ובטן תקין, סיטי מוח תקין, מומוגרפיה תקינה. לא מוצאים את מקור הבעיה. לא יודעים איזה כיוון לבדוק, לאיזה התמחות לגשת.

שלום רב אם ברור שהאנמיה מקורה באיבוד דם דרך מערכת העיכול, והיא אינה מתוקנת עם ערויי ברזל, יש מקום להמשיך ולבדוק - את המעי הדק, באמצעות וידאו - קפסולה. זו הקפסולה שבולעים והיא מצלמת את המעי הדק ומשדרת את התמונות למקלט מיוחד. הכתובת לפנות - היא שוב רופא גסטרואנטרולוג. בהצלחה

מנהלי פורום גסטרואנטרולוגיה - הלל יפה