עקומות גדילה לפג

דיון מתוך פורום  גסטרואנטרולוגיה - הלל יפה

17/08/2014 | 14:28 | מאת: מירב

שלום רב, רציתי לשאול מבחינה מחקרית האם יש עקומת גדילה שונה לילד פג שנולד 670 גרם ובוצע בו ניתוח של סטומה עקב כולסטזיס ( קיצור שליש מעי דק עקב נמק) כשבועיים לאחר לידתו? והאם משקל 2.700 לגיל מתוקן חודשיים הוא נורמלי לילד במצבו? האם ייתכן שהילד יגדל במשקל לאט לאט והמוח יהיה תקין כפי גילו? אני רוצה לחדד שהילד היה iugr כלומר היתה בעיית התפתחות כבר בהיריון. תודה, מירב

שלום לך. לצערי לא אוכל לתת לך תשובת מומחה בעניין עקומות גדילה של פגים. אנא התייעצי עם רופא המומחה בתחום התפתחות הילד. כל טוב לכם.

מנהלי פורום גסטרואנטרולוגיה - הלל יפה