תינוקת בת 15 חודשים- נעה בין עצירות לשלשול קל

דיון מתוך פורום  גסטרואנטרולוגיה - הלל יפה

14/08/2014 | 00:54 | מאת: רוני

שלום, בתי בת שנה ושלושה חודשים. מזה חודשיים פלוס שהיא סובלת בזמן מתן צואה. מה שמוזר שהצואה אינה קשה, שללנו פיסורה אצל רופא שעשה לה בדיקה רקטלית וטען שאין בעיה פזיולוגית. היא ניזונה מסימילאק מאז שהייתה קטנה ללא בעיות (למעט ריפלפוקס בשבועות הראשונים לאחר הלידה). ה'עצירויות' עוברות וחוזרת לסירוגין והיא ממש מתפתלת ובוכה בזמו היציאות. בשלושה שבועות האחרונים אינה סבלה כלל מהעצירויות ואף עשתה בשבוע שעבר צואה םעמיים-שלוש ביום, צואה רכה מאוד כמעט כמו שלשול. עכשיו שוב חזרו לה העצירוית ושמתי לב שיש לה ריח לא נעים מהפה. אגב ניסיתי נורמלקס בהתייעצות עם רופא, אך הפסקתי שראיתי שהעצירויות חולפות. מה זה יכול להיות, האם זה אי סבילות, תסמינים למשהו אחר? אני דיי מיואשת מכיוון שהלכתי לרופאים שטוענים שהכל תקין ופשוט להמשיך עם הנורמלקס. זה מרגיש לי כמו פיתרון אינסטנט במקום להעמיק ולהבין מה הבעיה, הרי שגם ללא הנורמלקס היא שלשלה במשך כמה ימים. תןדה, לירון

שלום לך אם בתך נבדקה ע"י רופא גסטרואנטרולוג ילדים - מה שכמובן מומלץ, נראה לי נכון כעת לבדוק את נושא התזונה שלה ואת הקשר של המזון לעצירות. יעוץ דיאטני/ת מומלץ בשלב זה.

מנהלי פורום גסטרואנטרולוגיה - הלל יפה