האם אין פתרון לבעיה הזו?

דיון מתוך פורום  גסטרואנטרולוגיה - הלל יפה

31/08/2012 | 02:46 | מאת: יעל

שלום .. אבא שלי עבר ניתוח קריטת קיבה באוקטובר ואחרי הניתוח היתה לו פיסטולה בוושט באזור חיבור הוושט למעי ואז הוכנס לו סטנט בוושט בהדסה על מנת לסגור את הפיסטולה אבל הסטנט הזה עשה זוית וחסם חלקית את כניסת האוכל .אח"כ, ברמב"ם הכניסו עוד סטנט על מנת ליישר את הזווית שעשה הסטנט הראשון אחרי זמן מסויים הוא התקשה לבלוע,אז עשו לו אנדוסקופיה ומצאו שיש חסימה חלקית בסטנטים ונהיה שם אזור מאוד דלקתי וצר וניסו שתי פעמים להוציא את הסטנטים ברמב"ם אבל ללא הצלחה כי הם תקועים אחד בשני וקשה להוציא אותם. אבא עכשיו כמעט לא אוכל ולא שותה והוא מאושפז בגלל תת תזונה ורק מקבל TPN והרופאים עצמם אומרים שלא יודעים מה לעשות .. אשמח לקבל חוות דעת על סמך המידע הקטן שמסרתי .. תודה .

אין מספיק מידע על מצבו של אביך כדי לקבוע. יתכן וניתן לעשות גגונוסטומיה כירורגית אך לפני ניתוח יש לתקן את מצבו התזונתי ו TPN מספק לו את התזונה לה זקוק. אני בטוח שהרופאים המטפלים בו חושבים אל כל האופציות. התשובות בפורום אינן מהוות חוות דעת רפואית או תחליף להתייעצות עם רופא

מנהלי פורום גסטרואנטרולוגיה - הלל יפה