דפנות מעובות של הקיבה

דיון מתוך פורום  גסטרואנטרולוגיה - הלל יפה

24/04/2010 | 09:38 | מאת: אנונימי

שלום, אבי עבר בדיקת אנדוסקופיה(אני מקווה שאיני טועה בשם) עקב אבחנה של דפנות מעובות. הבדיקה יצאה תקינה. אחרי חודשיים הוא עבר צילום CT בהקשר אחר וגם שם נכתב דפנות מעובות. בעקבות זה רופא גסטרו שלח אותו דחוף לצילום רנטגן כדי לשלול גידול סרטני, למרות שבדיקת האנדוסקופיה יצאה תקינה. האם יכולות להיות סיבות נוספות לזה שהדפנות מעובות ? אין לו תסמינים של דם בצואה, אובדן משקל וכדומה

דופן קיבה יכולה להיראות כביכול מעובה ב - CT, ללא מחלה כלשהי. בדיקה טובה לראות את דופן הקיבה היא אולטראסאונד אנדוסקופי. כדאי לשקול זאת אם אחרי הצילום עדיין תשאר שאלה של דפנות מעובות. אפשרויות לדופן מעובה באמת הן תהליך דלקתי או גידולי, או הרחבת כלי דם.

מנהלי פורום גסטרואנטרולוגיה - הלל יפה