איזו בדיקה יותר מתאימה?

דיון מתוך פורום  גסטרואנטרולוגיה - הלל יפה

21/12/2019 | 16:57 | מאת: שיר

שלום, בת 49, משקל ממוצע. סובלת כבר תקופה מגרפסים מרובים שקטים. היה בתדירות נמוכה ולאחרונה כל הזמן כל היום, מרגע שמתעוררת. כוס מים יכולה להביא סט שלם של גרפסים. לא אוכלת לפני השינה וישנה עם כרית מוגבהת ועדיין לעיתים בלילה קורה שמרגישה שאוכל כאילו עלה ותקוע בקצה שקרוב לגרון. לעיתים נאלצת לשתות סודה רק כדי להקל ולנסות לשחרר. אין צרבות. בדיקת א.א.ג תקינה. נאמר שיש אודם בקצה וכנראה ממערכת העיכול. נתן כדורי לנטון ואנציפלמד, שחוששת להתחיל בשל אוסטאופניה שכבר יש ורגישות גבוהה כך שתופעות לוואי תמיד אצלי. הופניתי על ידי ר.משפחה לצילום קיבה ושט תרסריון ומעי דק. (הייתי מעדיפה בלי אם לא הכרחי כי גם בלי הבריום יציאות לא סדירות)³. האם הצילום מתאים ונחוץ לסימפטומים אלו בכלל או שבדיקת גסטרוסקופיה עדיפה? או ששניהם לא מתאימים וזה רק ענין של לנסות שינוי תזונה(כוס קפה אחת ביום. לא אוכלת הרבה אבל אוכלת כל סוגי המזון, בדרכ לא שותה מוגזים כלל רק סודה כאמור כשצריך להקל) אודה לתשובתכם.

21/12/2019 | 17:07 | מאת: שיר

שכחתי לציין שאינני מעשנת ולא נוטלת תרופות קבועות פרט ל דן.סי.טי (סידן) שגם הפסקתי בינתיים עד לבדיקת הנושא.

מפנייתך ניכר כי קיים גם קושי בבליעה ושכבר נבדקת עי אאג. באופן עקרוני על מנת לקבל החלטה מסודרת לגבי המשך הבירור רצוי להיפגש בצורה מסודרת עם רופא גסטרו.

מנהלי פורום גסטרואנטרולוגיה - הלל יפה