קשיים בבליעת רוק קולות שעולים בעת בליעת רוק

דיון מתוך פורום  גסטרואנטרולוגיה - הלל יפה

22/11/2019 | 13:36 | מאת: אבנר

שלום. לפני יותר משנה התחלתי בסידרת בדיקות עקב קשיים בבליעה שחשתי. היתה תקופה קצרה שעישנתי סיגריות ומאז התחילו בעיות שונות בגרון. דלקת גרון לאחר מכן הרבה ימים שחשתי קשיי בליעה של רוק בלבד. הפנו אותי לבדיקת סיב, וקת, סיטי, שוב סיב, בדיקת גסטרוסקופיה. בסיכום הדברים הגיעו להחלטה שאין אבחנה ואני נשארתי בעיקר עם הפרעה של שמיעת קולות שעולים מאיזור החזה והלאה לגרון ולפעמים גם לכיוון הקיבה רחשים שנשמעים לפעמים כמו שיהוקים של אחרי ארוחה אבל לא בדיוק. אצלי הם נשמעים בעיקר על בטן שאינה מליאה ובכל פעם לאחר שאני בולע רוק. עדיין מדי פעם אני מרגיש קשיים שונים בבליעת רוק. באחת מבדיקות הסיב האופטי טענו שאני סובל מריפלוקס עקב כך הורדתי במינון שתיית הקפה והקולה ולקחתי גם תקופה קצרה סותר חומצות אבל ללא שינוי משמעותי לדעתי. הרופא משפחה טוען שאני פשוט רגיש לצלילים האלו ואין עוד מה לעשות. אני סובל מזה ולפעמים ליד אנשים הקולות האלו נשמעים וזה גורם לי הרבה חוסר נוחות. אני מרגיש שהבליעה בגרון קשה יותר ושוב אני מנסה להסביר שהצלילים נשמעים לאחר בליעת רוק כאילו משהו עובר בגרון אבל מפיק צלילים לא באופן חלק וטבעי. אשמח מאוד לדעת מה אוכל לעשות עוד, אולי יש בדיקות נוספות או מומחים בנושא שיוכלו לתת לי תשובות צירפתי ציטוט ממסמך רפואי.... "סיבת הפניה: מזה 4 חודשים סובל מאי נוחות בבליעה בעיקר של נוזלים ורוק. נבדק ע"י ד"ר ברטלר ללא ממצאים בבדיקה-הפנה לוק"ת שהדגים גבול לא סדיר של הושט באזור C7-D1. ב-CT צואר ובית חזה ללא ממצאים המסבירים את תלונותיו. כעת ממשיך לסבול מאי נוחות באזור הגרון, ללא כאב, התופעות רק בזמן בליעה. כמו כן מציין קולות שעולים בזמן בליעה. בדיקה גופנית: צואר-ללא זפק או הגדלת ב.ל. פה ולוע-ללא אודם אוPND. עבר סיב אופטי שהיה תקין לדבריו עדיין אותן תלונות. רינוסקופיה תקינה פה ולוע תקין צוואר ללא בלוטות IDL לרנקס והיפופרנקס תקינים. ממליץ על בדיקת רופא גסטרו". הייתי אצל רופא גסטרו טען שאני סובל ממעי רגיז והמליץ על תזונה בריאה ועשיתי כך תקופה מסוימת וסך הכל התזונה שלי בסדר אני אוכל פירות וירקות על בסיס יומי וכו' וכו' אך עדיין לא נפתרתי מהבעיה הנ"ל למעשה הפסקתי עם העישון אך מאז מדי פעם עישנתי כמה סיגריות שוב פעם וכרגע אני בהפסקה כבר של כמה חודשים. אם התופעות מהעישון האם יחלפו?מתי? האם כדאי להתייעץ עם עוד רופא מסוים?

בעיות סומטיות כמו קשיי בליעה שאין להן הסבר אורגני ומעי רגיז בד"כ יש להן בסיס רגשי והטיפול כולל יעוץ פסיכולוג קליני פסכיאטר בהמשך ורפואה משלימה ( אלטרנטיבית)

מנהלי פורום גסטרואנטרולוגיה - הלל יפה