בירור מקיף של מערכת העיכול כולל אבחנה טיפול תרופתי לא עוזר

דיון מתוך פורום  גסטרואנטרולוגיה - הלל יפה

15/11/2019 | 15:05 | מאת: נתנאל

שלום דוקטור. כבר שנה אני סובל מכאבי בטן מתמשכים ברום הבטן. ואיזור עצם הזנב. עברתי גסטרוסקופיה וקולונוסקופיה לפני כשנה. נמצא דלקת כרונית בקיבה עם חיידק הליקובקטר פילורי. בנוסף נמצא פוליפ בתריסריון -ברונרומה בגודל של 4 מ"מ הרופא שלח אותי לבדיקת קלפרוטקטין בחשד לקרוהן. אבל הבדיקה יצאה תקינה. עשו לי גסטרו חוזר וראו שהחיידק נכחד אבל קיימת דלקת כרונית בלומינה פרופריה. אובחנתי עם ibs. לאחרונה יש לי יציאות דמיות דם טרי באסלה ובנייר טואלט. לא מדובר בטיפות בודדות. ונוסף יש פסים אדומים בצואה. אני בן 33 ועדיין סובל משילשולים עצירויות כאבי בטן שמעירים בלילה ויציאות מרובות מעל 6 פעמים ביום. בעיקר בלילה ושעות הבוקר. האם יכול להיות שמשהו התפספס בבדיקות אני מקבל קולפרמין ואומפרדקס ללא שיפור מה לעשות? יש לציין שנשלל פרזיטים ומחלות דלקתיות בבדיקות דם. גם נשלל צליאק. אני כבר מיואש ירדתי 21 קילו בשנה האחרונה.

טיפול ב IBS הוא טיפול רב תחתוני כולל דיאטנית פסיכולוג קליני טיפולים אלטרנטיבים ( רפואה משלימה) טיפולים התנהגותיים וגסטרואנטרולוג. תפנה לגסטרואנטרולוג במרכז שיתן שירותים רב תחמויים כאלה

מנהלי פורום גסטרואנטרולוגיה - הלל יפה