שאלה הענין שימוש בנורמלקס

דיון מתוך פורום  גסטרואנטרולוגיה - הלל יפה

13/10/2019 | 10:24 | מאת: רחלי

מאז הופיעו לי בעיות טחורים ופיסורה אני משתמשת בנורמלקס כל יום באופן קבוע כבר חצי שנה. רק אחרי שהתחלתי להשתמש בנורמלקס הבנתי כמה המערכת שלי לא עבדה, מה שנקרא עצירות כרונית - יציאה פעמיים או שלוש בשבוע לערך וקשה. השאלה האם שימוש קבוע בנורמלקס יכול לגרוס הרס למערכת העיכול, כך שהגוף יתרגל לזה וכבר נורמלקס לא יעבוד בעתיד, או לחילופין, ברגע שלא אשתמש יותר הגוף כבר לא יוכל לעבוד מעצמו? אני חוששת שבשימוש שלי כרגע זה עוזר אך בעתיד ייגרם לי נזק בלתי הפיך. האם יש ממה לחשוש? או שמדובר בחומרים טבעיים שלא גורמים נזק אפילו בשימוש קבוע? אשמח לתשובה תודה

ישנן מצבים בהם תנועתיות המעי איטית. ניתן לעשות שינוי דיאטטי (דיאטה עשירת סיבים, לשתות נוזלים), הוספת סיבים תזונתיים. במידה ואין הקלה אז יש צורך בתרופות. ישנן מספר תרופות. נורמלקס אחת מהן. קשה לאמר מה יהיה בעתיד. ישנם אנשים שזקוקים לתרופות הללו באופן קבוע

מנהלי פורום גסטרואנטרולוגיה - הלל יפה