הליקובקטר דלקת בקיבה ומחסור בברזל

דיון מתוך פורום  גסטרואנטרולוגיה - הלל יפה

02/10/2019 | 14:47 | מאת: מאיה

שלום ד"ר, האם יש קשר בין דלקת בקיבה מהליקובקטר פילורי ומחסור בברזל בבדיקות דם יצא לי 4.8 פריטין שהטווח נורמה בין 10-291 ? בתודה

05/10/2019 | 16:18 | מאת: מאיה

בהמשך לשאלה בבדיקת צואה יצא עכשיו שאין חיידק. בבדיקת גסטרוסקופיה יש דלקת. האם בהכרח כבר אין חיידק? נלקח ביופסיה מהקיבה ועדיין אין תשובה. בדיקות דם- ברזל נמוך. האם יתכן ברזל נמוך מדלקת בקיבה?

להמתין לתשובת ביופסיה. סביר להניח שהחיידק הוכחד אנמיה יכולה להיוצר מדלקת קשה בקיבה. יש לשלול גם סיבות אחרות לחסר ברזל

מנהלי פורום גסטרואנטרולוגיה - הלל יפה