אבחון מצב רפואי לא ברור- זיהום פטרייתי?

דיון מתוך פורום  גסטרואנטרולוגיה - הלל יפה

28/09/2019 | 23:03 | מאת: א.ל

שלום, אני בחור בן 27 בריא בד"כ. לפני כעשרה חודשים עברתי ניתוח קוסמטי בארצות הברית שאחריו נטלתי אנטיביוטיקה במשך שבועיים. לאחר כחודש הופיע מן נגע פטרייתי באזור המפשעה ששמתי עליה אגיספור אך היא לא נעלמה. כחודשיים לאחר מכן החלה נשירת שיער מוגברת (רופא עור אבחן כהתקרחות וחשד לסבוריאה. הטיפול של אגיספור שמפו ותמיסה סטירואידית לא עזרו) וכעת השיער מאוד דליל. בנוסף החלו באותה העת כאבי מפרקים כאבי בטן וגזים. לאחרונה הבחנתי בחיפוי לבן על הלשון. קראתי וחשבתי שייתכן כי מדובר על זיהום פטרייתי סיסטמי של קנדידה כי כל התסמינים האלה קשורים אליה(כך לפי האתר של מכבי שירותי בריאות) . כל בדיקות הדם יצאו תקינות מלבד חוסר בויטמין די שהיה נמוך ולאחר לקיחת תוסף בבדיקת הדם החוזרת יצאה תקינה אך כל הסימפטומים לא השתפרו. רופא העור הביא לי מספר כדורי פלוקנול אחת לשבוע וכעשר שעות לאחר שלקחתי את הכדור הראשון כל הסימפטומים(כאבי המפרקים,כאבי הבטן והלשון הלבנה) פשוט נעלמו חוץ מנשירת השיער והנגע הפטרייתי בעור. לאחר ארבעה ימים מנטילת הכדור חלק מהכאבים חזרו אמנם לסירוגין ובמידה פחותה. רופא העור לא לגמרי משוכנע שמדובר בזיהום פטרייתי ולכן הפנה אותי לרופא עור בבית חולים ולראומטולוג עם חשד לפיברומיאלגיה. רציתי לדעת האם יש דרך מעבדתית כדי לאבחן שגשוג יתר של הפטרייה במעיים(לא רק מקומית בפה) כי קראתי על case reports של התפרצות הפטרייה באנשים בריאים עם מערכת חיסונית תקינה שנטלו אנטיביוטיקה מספר פעמים(כמו במקרה שלי). אציין כי כל בדיקות הדם תקינות ולפי האתר של מכבי לא ניתן לגלות זיהום פטרייתי של קנדידה בבדיקת דם אלא רק בבדיקת דם עם נוגדנים כנגד הפטרייה, מה שלא מבוצע בקופות החולים. אשמח מאוד לחוות דעת כי אני מרגיש מאוד מיואש.

אין חשד להתפרצות של קנדידה מדובר במעי רגיש

27/10/2019 | 07:51 | מאת: המשך

שלום, תודה על המענה המהיר! מה גורם למעי רגיש? כי האמת שאובחנתי עם מעי רגיש במהלך הצבא אבל זה חלף מעצמו אבל אז היו לי רק כאבי בטן ולא כאבי מפרקים, נשירת שיער במקביל. האבחון הוא סימפטומי בלבד? כלומר אין דרך מעבדתית באמצעות בדיקה?האם יש לזה טיפול כלשהו או שהוא יותר תזונתי? תודה רבה!!

מנהלי פורום גסטרואנטרולוגיה - הלל יפה