כאבי בטן עוויתיים - טיפול

דיון מתוך פורום  גסטרואנטרולוגיה - הלל יפה

10/08/2019 | 14:48 | מאת: גלעד מ.

שלום גיל 49. רזה מאוד. לפני כ 8 שנים היה לי זיהום בבטן מסוג שיגלה שלא טופל אנטיביוטית. לאחר תום הזיהום הבטן לא חזרה לשגרה כמו לפני כן והרבה מאכלים שהסתדרתי איתם קודם כבר לא מסתדר איתם כמו סיבים אגוזים שקדים פירות וירקות וכו'. כמו כן מאז סובל מעת לעת ממכאבי בטן עוויתיים בצד שמאל למטה של הבטן . לפעמים כשעה יש עוויתות אחת לכמה דקות שיכולות להיות ממש לא קלות וכואבות ואחרי כחצי שעה שעה מתחילות יציאות ולאחר כמה יציאות ( לעתים זה גם שלשול ) הכאב מוקל. עברתי מגוון בדיקות הדמיה וסקופיה ויצא תקין ואמרו שזה post infectious ibs ניסיתי המון דברים עם דיאטנית ולצערי עדיין יש לא מעט תופעות אשמח לעזרתך 1. כשמתחיל כאב בטן עוויתי אני לוקח אופטלגין בטיפות. אם אקח כדור בשם קולוטל שעוד לא ניסיתי האם הוא משפיע מיידית? יכול תוך חצי שעה להקל את העוויתות? לא ימנע את היציאה שחשוב שתצא? 2. הציעה לי חברה רופאת ילדים לנסות טיפות שנותנים היום לתינוקות בשם ביו גאיה. יש שם 100 מיליון חיידקי לקטבוצליוס רוטרי פרוטקטיס שבמחקרים ראו שזה מקל את הקוליק בתינוקות. האם כדאי לנסות? יכול להיות שזה יקל עליי את העוויתות? תודה רבה

1. כן, כן, לא. 2. כן, כן. ככל, במעי רגיש יש מגוון רחב של תרופות שמשפיעות באופן שונה על אנשים שונים, וכדאי לנסות אותם.

מנהלי פורום גסטרואנטרולוגיה - הלל יפה