איבוד תיאבון וירידה במשקל

דיון מתוך פורום  גסטרואנטרולוגיה - הלל יפה

06/08/2019 | 18:24 | מאת: מאיה

שלום בת 39 בריאה בדרך כלל,בדיקות דם תקינות,אולטרסאונד בטן עליונה תקין,כ 3 חודשים הרגשתי כאבים ברום הבטן ושובע מהיר ניגשתי לרופא עשיתי בדיקה לחיידק שיצאה חיובית סיימתי לפני שבועיים טיפול משולש,כעת יש מס בעיות,ירדתי כ 4 קילו,היציאות שלי מאז הטיפול רכות עכשיו קצת נירגע ,אבל היציאה היא בכמות מאוד גדולה,אני אוכלת הרבה כי פוחדת שארד עוד במשקל אז אוכלת דברים משמינים ולא עולה בכלל!אפילו מרגישה שירדתי עוד חצי קילו,התסמינים שהיו לי קודם חלפו כבר לא כואב לי שאני אוכלת,אבל קראתי שבכל הפורומים ירידה במשקל ללא כוונה זה סרטן עכשיו אני בטוחה שיש לי משהו,התחלתי לפני חודש ןחצי ציפרלקס כי נכנסתי לחרדות מכל המצב,ולא השפיע עליי,התיאבון לא חזר לכן אני לא חושבת שזה נפשי הייתי בן אדם עם תיאבןן מאוד בריא,רק באוקטובר יש לי בדיקת גסטרו וקולנו,אבל אני ממש חוששת שיש לי מחלה,כי המשקל לא עולה לא יודעת מה לעשות

08/08/2019 | 15:08 | מאת: נעמה

אני בת 41 אחרי איבחון וטיפול אנטיביוטי בהליקובקטר ועוברת בדיוק בדיוק את מה שמאיה מתארת. אני ללא ציפרלקס אבל לגמרי חווה חרדות מכל המצב הבריאותי.

אומנם סרטן גורם לירידה במשקל, אך רוב הסיבות לכך אינן קשורות לסרטן, כולל דלקת במעי/בבטן או על רקע נפשי.

מנהלי פורום גסטרואנטרולוגיה - הלל יפה