ממצאי קולונוסקופיה DALM ?

דיון מתוך פורום  גסטרואנטרולוגיה - הלל יפה

03/07/2019 | 20:59 | מאת: רונית

שלום מזה 25 שנה מאובחנת באולצרטיב פרוקטיטיס. עד לפני 3 שנים ללא ממצאים חריגים בבדיקות קולונוסקופיה. לפני חודש בוצעה קולונוסקופיה ונלקחו 4 ביופסות. הממצאים: 1. Hepatic Flexure -שני מוקדים מיקרוסקופיים של תסנין דלקתי חריף וכרוני עם ריבוי אאוזינופילים. 2. Cecum - רירית מעי גס עם תסנין דלקתי חריף וכרוני בינוני - כבד בלמינה פרופריה. תאי דלקת בודדים חודרים לבלוטות. נראה דלדול בתאי גביע. לא נראו Crypt abscesses 3. Flat 6mm rectal polyp - ביופסיה. קטעי רירית מעי גס עם תסנין דלקתי חריף וכרוני וריבוי אאוזינופילים. תאי דלקת רבים חודרים לבלוטות אך לא נראו Crypt abscesses. נראה דלדןל בתאי גביע. 4. Distal 5cm of rectum - ביופסיה. קטע מעי גס הוא Tubular adenoma, low grade dysplasia DALM? מה משמעות הממצאים 3 ו- 4? מה הטיפול המומלץ (הפוליפים לא הוסרו ורק נלקחה ביופסיה)? האם ייתכן שהדלקת החריפה שאובחנה בחלקים במעי היא תוצאה של ההכנה לקולונוסקופיה (פיקולקס)? יש לציין שמאז הקולונוסקופיה סובלת מכאבים ("שורפים") משני צידי הבטן. תודה.

דרושה רוויזיה וקורלציה של ממצאי אנדוסקופיה-מעבדה. למעקב רופא גסטרו מטפל

מנהלי פורום גסטרואנטרולוגיה - הלל יפה