כבד מוגדל ב us לתינוק

דיון מתוך פורום  גסטרואנטרולוגיה - הלל יפה

26/06/2019 | 13:26 | מאת: חיה

שלום תינוק בן כחודשיים, עם צהבת ילודים שיורדת בהדרגה, ברקע g6pd, בבדיקה אחרונה בילירובין 4.79, ישיר 1.15 (מ 17.6.2019). לאור יחס ישיר מסה"כ בילירובין ולאור העובדה שהישיר לא ירד מבחינה מספרית (כלומר תוצאןת היו 0.97, 0.94 1.26 גם כאשר סהכ בילירובין היה גבוה יותר) נשלחנו ל us. בבדיקה עלה שיש "מרקם אחיד, מעט מוגדל". שאר הפרמטרים (כיס מרה, דרכי מרה ועוד) היו תקינים (להוציא הרחבה מינימלית של מערכת מאספת בכליה שמאלי, אם יש קשר). בבדיקות דם כל התוצאות הקשורות לכבד למרה ולכליות היו תקינות. אודה להתיחסותך על מה מעיד הכבד המוגדל? האם יש קשר לצהבת הממושכת? האם יש השלכות בריאותיות בעתיד?

הפורום כאן מתמקד בעיקר במחלות גסטרו-מבוגרים, מציע להתייעץ עם רופא כבד ילדים.

מנהלי פורום גסטרואנטרולוגיה - הלל יפה