תחושת שריפה/צריבה בקיבה

דיון מתוך פורום  גסטרואנטרולוגיה - הלל יפה

13/05/2019 | 19:47 | מאת: ס.

שלום רב! אני בת 45, בריאה בד"כ. נוטלת קבוע רפאסל 1 גר*2 ביום בשל פרוקטיטיס, ללא סימפטומים פעילים, בדיקת קולונוסקופיה ב-2017 תקינה. לפני כ-1/2 שנה התחלתי לסבול מצרבות חזקות, ללא קשר לאוכל. פניתי לרופא גסטרו ובבדיקת גסטרוסקופיה התגלו "ארוזיות בודדות מדממות בקיבה", כל השאר – תקין. בדיקת HP – שלילית. במשך שבועיים נטלתי נקסיום 40 מ"ג*2 – ללא הטבה. לפני 3 חודשים הוחלף לקונטרולוק – 40 מ"ג*2. בחודש הראשון הרגשתי מצוין, ללא צרבות. אח"כ התחילה תחושת שריפה/צריבה בקיבה, בד"כ שעה-שעתיים אחרי אוכל, לפעמים על בטן ריקה. לא אוכלת עגבניות, פירות הדר, קפה, חריף. בד"כ ובלי קשר למצב היום, משתדלת לאכול אוכל בריא. גסטרולוג אמר להמשיך ליטול קונטרולוק, רופאת משפחה המליצה ליטול כדור בבוקר 1/2 שעה לפני אוכל, והשני – לפני השינה. לצערי, כל זה לא עוזר. אשמח לעצתך מה לעשות. החליף תרופה? בדיקות נוספות? רפואה סינית יכולה לעזור? בתודה מראש.

דבר ראשון לא להיות ברעב שעות ארוכות כי זה מגביר את רמת החומציות בקיבה ועדיין לשים לב למה שאוכלים שנית האם את/ה לוקח/ת תרופות משככות כאבים דוגמת אטופן אדביל נורופן וולטרן ... אם לא לחזור על גסטרוסקופיה במידה ותקינה ואת/ה שומר על הרגלים מאד נכונים מתקדמים לבדיקת ניטור חומצה

מנהלי פורום גסטרואנטרולוגיה - הלל יפה