אנזימי עיכול - השפעה עתידית

דיון מתוך פורום  גסטרואנטרולוגיה - הלל יפה

04/03/2019 | 23:11 | מאת: מיכל

שלום רב, בת 27. בשל שלל בעיות עיכול שנמשכות הרבה זמן והחמירו (אני במקביל בבירור שנראה כרגע כי לא יסייע לשפר את איכות החיים שלי) שוקלת לקחת תוסף אנזימי עיכול. 1. האם משתמשים בתוסף זה ברפואה הקונבנציונאלית - מבחינת התוויה רשמית. 2. האם נטילת תוסף כזה עלולה ליצור נזק בטווח קצר או ארוך? - וליתר דיוק - האם נטילת אנזימי עיכול עלולה ליצור תלות ו/או ניוון של ההפרשה הטבעית של אנזימי העיכול שבגוף? תודה רבה

האנזימים החליפיים אשר נמצאים בשימוש הינם הלקטאז - אנזים שחסר באנשים עם רגישות ללקטוז (מרכיב במוצרי חלב) אשר מעוניינים לצרוך חלב. תכשיר נוסף הינו תחליפי אנזימי לבלב למטופלים עם חשד לירידה בהפרשת אנזימי הלבלב.

מנהלי פורום גסטרואנטרולוגיה - הלל יפה