נגישות
נגישות

עזרה.................................

דיון מתוך פורום  גסטרואנטרולוגיה - הלל יפה

27/08/2018 | 14:19 | מאת: עמנואל

שלום ד"ר, אשמח לסיוע שלך בבקשה. אימי בת 71 חולת פמפיגוס וולגריס ונוטלת מזה כ -4 שנים פרנדיזון וכרגע על מינון של 5מ"ג ליום ובנוסף נוטלת דקסילנט 30 מ"ג ביום עקב אפיזודות של הקאות מרובות גרפסים וגזים. זו תרופה נוגדת חומציות. את הדקסילנט נוטלת מינואר השנה ( לפני כן השתמשה בקונטרולוק ועוד לפני כן באומפרדקס ). עד לפני חודשיים נטלה במינון 60 מ"ג. כעת נוטלת 30 מ"ג ביום. לאחרונה היינו אצל נוירולוג בהמלצתה של הרופאה שבקשה שנלך לבדיקה עקב מבט קפוא של אימי. הנוירולוג איבחנה כהתחלה של פרקינסון על פי ממצאים של בדיקה קלינית שביצע לה. להלן התוצאות: ערני עצבים קרניאלים תקינים. כח גס תקין. רפלקסים תקינים. ללא רפלקסים פתולוגים. תצרבלארי תקין תחושה תקינה. ללא הגבלת מבט. רגידיות יותר משמאל ברדיקינזיה. ללא פגיעה בהחזרים פסטוראלים. הליכה תקינה עם פחות טילטול יד שמאל. כאשר עברנו על תופעות הלוואי של הדקסילנט רשום: jerking movements or shaking (tremors) spasms of the hands and feet. א. האם יש קשר בין נטילת הדקסילנט לאבחון? ב. תודה על הכל.

לקריאה נוספת והעמקה

שלום, לגבי הדקסילנט, בשימוש ארוך טווח היא יכולה לגרום לפגיעה בספיגת אלקטרוליטים כגון מגנזיום וקלציום, ויטמין B12, אך אין קשר ישיר בין תיאור המקרה שאת מציגה. לא יזיק לבדוק במידה ולא נבדק קלציום, מגנזיום, זרחן, ויטמין b12.

מנהלי פורום גסטרואנטרולוגיה - הלל יפה