גסטריטיסייייייייעעעעי

דיון מתוך פורום  גסטרואנטרולוגיה - הלל יפה

26/08/2018 | 17:24 | מאת: ליאת

שלום רב. אני כבר הרבה זמן סובלת מגסטריטיס שהולכת ובאה. בגלל סרקדןאןדוזיס שגרם לעודף סידן לקחתי פרדינזון מעל לשנה. כרגע אני מקבלת טיפול ביולוגי רמסימה . אני בזמן האחרון הרגשתי בחילןת קשות והרגשה של שריפה בבית החזה. הרופאה נתנה לי נקסיום שעזר לי אבל חזרה לי ההרגשה של הבחילות והצרבת . בבדיקת גסטרוסקופיה לא נמצא הלקבקטר או בקע אבל בדגימה לפני 3 שנים היה רשום גסטריטיס כרוני. גם לפני כמה חודשים עשיתי את הבדיקה הפעם הוא לא לקח דגימה אבל אמר שהוא לא רואה משהו מיוחד. השאלה שלי האם בבדיקת גסטרוסקופיה הרופאיכול לבדוק אם הרירית של הקיבה תקינה? כי ההרגשה של השריפה והבחילות לא עוברות לי. יש לי גם סוכרת

28/08/2018 | 16:11 | מאת: ד"ר דן פלדמן

שלום, במידה ואת חשה צרבות, גם אם הושט מתואר כתקין, ייתכן ועדיין את סובלת מרפלוקס. ממליץ להשלים (לאחר ייעוץ מסודר) קפסולת ניטור וPH ואימפידנס. ממצא של דלקת כרונית בקיבה אינו ספציפי. הליקובקטר יכול להתפספס בבדיקת גסטרוסקופיה. במידה והתסמינים ממשיכים מומלץ להשלים תבחין נשיפה.

מנהלי פורום גסטרואנטרולוגיה - הלל יפה