כבד

דיון מתוך פורום  גסטרואנטרולוגיה - הלל יפה

20/08/2018 | 01:56 | מאת: צילה

שלום, אני בת 38 ביצעתי US בטן - עקב בטן נפוחה וכאב. בפענוח הכל ניראה כתקין, פרט לזה שכתוב: הכבד לא מוגדל, הסננה שומנית דיפוזית. יש לציין שבדיקות הדם הכלליות תקינות כולל סוכר וכולסטרול. לא שותה אלכוהול, לא אכלנית של מאפים ושומנים. עושה הליכה מספר פעמים בשבוע, ואני לא שמנה או מלאה, אין השמנת יתר. מה המשמעות של הסננה שומנית דיפוזית? האם יש להשלים בדיקות?

25/08/2018 | 23:51 | מאת: ד"ר דן פלדמן

שלום, להסננה שומנית של הכבד, סיבות רבות, צריכת אלכוהול, NAFLD - כלומר הסננה שומנית ע"ר סינדרום מטאבולי (השמנת יתר, דיאטה עשירה בשומן/סוכרים, פרופיל שומנים לא מאוזן, סכרת...), ישנן סיבות שקשורות לתרופות קבועות, מחלות גנטיות כגון ווילסון, מחלות מיטוכונדריאליות ועוד... ממליץ לגשת לייעוץ מסודר במרפאת כבד ולעבור בירור. בהצלחה.

מנהלי פורום גסטרואנטרולוגיה - הלל יפה