ממצא בלבלב בבדיקת MRCP

דיון מתוך פורום  גסטרואנטרולוגיה - הלל יפה

30/04/2018 | 10:33 | מאת: חגית

שלום אני בת 60 עקב ca-19.9 בערך 100 וcea בערך 7 עברתי Mrcp על מה יכול להצביע הממצא בלבלב ? להלן הממצאים: כבד בגודל תקין ומדגים הסנה שומנית דיפוזית. אין עדות לגוש בכבד. לא זוהה תהליך כבדי מוקדי. פוליפ קטן בקוטר של 2 מ"מ נצפה בקיר הקדמי של כיס המרה. הממצא מצריך מעקב. העץ המרתי הודגם תקין ולא רחב. ה- CBD נצפה ברוחב תקין וללא פגמי מילוי במהלכו. הלבלב מודגם בגודל תקין. ה- MPD שמור. יש לציין, קשרית קטנה מעט אקזופיטית באזור זנב הלבלב, קוטרה 6 מ"מ. קשרית זו מדגימה האדרה מעט מופחתת ביחס לשאר הלבלב. ללא דיפוזיה רסטרקטיבית. האדרנלים הודגמו שמורים. הרטרופריטונאום מזוהה תקין. הכליות הודגמו ללא סטיות. אין לזהות פתולוגיה בלולאות המעיים. האאורטה ברוחב תקין. תודה

ממצאים לא ברורים בזנב לבלב יש לגשת ליעוץ רופא שהפנה אותך לבדיקה

מנהלי פורום גסטרואנטרולוגיה - הלל יפה